Pápa

2015.12.20. 13:58

Bővítették, modernizálták a pápai kórházat

Pápa - Ünnepélyes keretek között átadták a Gróf Esterházy Kórház új, kétszintes épületszárnyát, amely a most lezárult több mint 1,6 milliárd forintos intézményfejlesztésnek köszönhetően készült el.

Polgár Tibor

A nagyszabású beruházás infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzést foglalt magába, ennek során többek között megépült egy kétemeletes, az alagsorral együtt több mint kétezer négyzetméteres új kórházi szárny a patológia és a 60 ágyas belgyógyászat számára - mutatott rá a projekt zárórendezvényén Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója. Mint mondta, a sebészeti osztály három új kórteremmel bővült és átkerült a főépületbe, illetve felújították az ugyancsak itt található sürgősségi osztályt is. Emellett létrehozták a központi radiológiát, ahová több mint 300 millió forint értékben egy új, 16 szeletes CT-gépet, egy kombinált felvételi átvilágítót, valamint egy felvételi röntgen- és két ultrahang-berendezést szereztek be. Továbbá 169 új eszközt kapott a gasztroenterológia, a belgyógyászat, a patológia és a szemészeti műtő - tájékoztatott a főigazgató.

Az átadóünnepség végén a jelenlévők megtekintették a kórház új épületszárnyát, valamint az itt található új, 16 szeletes CT-gépet

Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte: Pápán tudatos egészségügyi fejlesztést végeznek. Úgy fogalmazott, a mintegy 1,5 milliárd forint európai uniós forrás és az azt kiegészítő, 150 millió forintos városi támogatás eredményeként olyan fejlesztés valósult meg, aminek köszönhetően rövidülnek a betegutak, javul az ellátás minősége, valamint javulnak az itt dolgozók munkakörülményei.

A belgyógyászaton a betegeket háromágyas, saját fürdővel ellátott szobákban helyezik el

Kovács Zoltán megjegyezte, Veszprém megyében az elmúlt években mintegy húszmilliárd forintból történtek kórházfejlesztések, majd hozzátette: az egészségügy területén mintegy 13 milliárd forintos szakdolgozói bérfejlesztés került be a jövő évi költségvetésbe. Az államtitkártól megtudtuk, hamarosan mintegy kétmilliárd forintból korszerűsítik majd a pápai kórház teljes energiaellátását. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere hangsúlyozta, a fejlesztéseknek és az itt dolgozók munkájának hála a Gróf Esterházy Kórház jövője nem kérdéses.

Az átadóünnepségen a történelmi egyházak képviselői megáldották a kórház új épületszárnyát, amit a jelenlévők meg is tekinthettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!