Pápa

2015.09.01. 10:19

Becsengettek a pápai tankerületben is

Pápa - Több mint 4500 diák ül iskolapadba a pápai tankerület által fenntartott és működtetett intézményekben a 2015/2016-os tanévben.

Polgár Bettina

A tankerület központi tanévnyitójának ez alkalommal a pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola épülete adott otthont, ahol az intézmény hagyományos ünnepségével összevonva nyitották meg az új tanévet. A rendezvényen Egyházi Andrea, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatónője beszédében kitért a nyári szünet során több iskolában végrehajtott rekonstrukciós és fejlesztési munkálatokra: tisztasági meszelésekre, vizesblokkok felújítására, iskolabútorok javítására, illetve egyéb átalakításokra. Mint mondta, ebben a tanévben nőtt az ingyenes tankönyvben részesülők száma is.

Egyházi Andrea tankerület-igazgató megnyitja az új iskolai évet

– Térítésmentesen láttuk el tankönyvekkel az első három évfolyam valamennyi diákját, valamint a rászorulókat, így tankerületünkben a teljes diáklétszám 51 százaléka, több mint kétezer tanuló részesült ilyen jellegű támogatásban – hangsúlyozta a tankerület-igazgató. Tájékoztatása szerint továbbra is biztosítják majd a negyedik és hatodik évfolyamosok úszásoktatását, emellett iskolatejet, friss gyümölcsöt, gyümölcslevet osztanak a diákoknak, valamint a tanulók utaztatását is jelentős mértékben támogatják.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere rámutatott: noha a város önkormányzata nem fenntartója és nem működtetője a pápai iskoláknak, továbbra is magukénak érzik ezeket az intézményeket.

– Kötelességünknek tartjuk, hogy a továbbiakban is jó állapotú épületekben folyjék az oktatás az önkormányzat illetékességi területén, ezért arra készülünk, hogy a jövőben uniós forrásokat felhasználva további intézményrekonstrukciókat hajtunk majd végre – emelte ki a polgármester. Az évnyitó ünnepségen szavalattal és énekkel köszöntötték a tanulmányaikat megkezdő első évfolyamos kisiskolásokat, valamint néptáncbemutatót is láthattak a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!