Pápa

2016.09.30. 19:10

A zene világnapja: Gyerekek énekeltek a belvárosban!

Pápa - Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola belvárosi szereplésével kezdődtek el a zene világnapjához kapcsolódóan szervezett helyi programok. A diákok öt helyszínen töltötték meg énekszóval a péntek délelőttöt.

Molnár Tímea

Március 15. tér, Kossuth utca, Pálos tér, Fő utca, Fő tér - ezeken a helyszíneken énekeltek az erkeles diákok és tanárok. Az 1-8. évfolyam valamennyi osztálya részét képezte a nagy kórusnak, amelyet Szatmári F. Péterné Rédei Margitta vezényelt.

Szülők, nagyszülők kísérték végig a kórust vagy jelentek meg csak egy-egy produkciónál. A kezdőhelyszínen a városgondnokság dolgozói is hallhatták a dallamokat, míg a Kossuth utcán, az áruház  előtt a péntek délelőtti vásárlást szakították meg egyesek, hogy meghallgassák a gyerekeket. A Pálos téren kinyíltak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ épületének ablakai, és a piacról jövők is érdeklődve figyeltek.

A Fő utcán a polgármesteri hivatal dolgozói és a Türr István Gimnázium diákjai egyaránt fényképeztek, amíg a közel 500 diák szerepelt. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester meglepetésként egy-egy nagy dobozt cukorkával várta a zene világnapja alkalmából szervezett program résztvevőit. A Fő téren egy raj galamb rebbent fel a kezdődallamok előtt, a gyerekek figyelmét el is vonta a jelenség, de Gitta néni szavai, miszerint a zene világnapja csak egyszer van egy évben, madárkák pedig mindig láthatóak, visszahozta a diákokat a népdalcsokorhoz, amely ezúttal is érdeklődő fogadtatásra talált.

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola közel 500 diákja a Fő teret is betöltötte énekhangjával   Fotó: Babos Petra

A zene ünnepe ma folytatódik: 9.30-kor a Bartók Béla Zeneiskola hangszer tanszakos növendékei mutatkoznak be a Kossuth utcán, majd 11.30-kor a zeneiskola fennállásának 80. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik a Korona utca 27. szám alatti iskolaépületben.

16 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében kezdődik a Bárdos Lajos-kórustalálkozó, melyen fellép Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, a Győrzámolyi Bárdos Lajos Vegyeskar, a Csornai Bárdos Kórus, a Szombathelyi Bárdos Kórus, illetve a pápai nyugdíjas-egyesület énekkara A résztvevők közös műsorral is készülnek, amit 18 órakor a Fő téren adnak elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!