Pápa

2016.08.25. 15:20

Városkép egy különleges élményt nyújtó perspektívából

Pápa - Terrakotta-barna háztetők sora. Virágok napraforgósárgája egy szűk udvarban. Magasba törő templomtornyok, a látképbe belesimuló lakótelepek.

Molnár Tímea

Felismerhető üzletek a belvárosban és a város határában. A szocreál áruház a Kossuth utcán, aminek szürke, lapos teteje elnyeli a napfényt. Mögötte zöld fakorona magasodik. Megint csak háztetők, fehér kémények törik meg a látványt. Szökőkútvíz áztatta Fő tér, odébb pedig a zsinagóga nyári délutáni magánya.

Nem mindennapi látkép tárul az ember elé a Nagytemplom tornyából, 72 méter magasból
Fotó: Molnár Tímea

A távolban védelmező kört alkotó Bakony, balatoni ormok, Somló, Ság-hegy, Alpokalja. A hegyvonulatok övezetét a Kisalföld felé elnyúló, termőterületek tagolta sík vidék köti össze. A körön belül a felhők kékje alatt vakítóan megmutatkozik a kastély, a várkerti fák között elvész a stadion, csak a fényoszlopok kandeláberei nyúlnak az ég felé.

A semmiből felbukkan egy óriási repülőgép, köszönésképp megbillenti szárnyait. Egy galamb hallatja a hangját viszonzásképpen.

Az utcai zsivaj belevész a csendbe, csak a szél csattog át az évszázados kövek között.

Ez is a város. A Nagytemplom tornyából, 72 méter magasból.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!