Pápa

2015.10.06. 19:01

A fák festőjének kiállítása Pápán

Pápa - Természeti képeket megjelenítő toll- és szénrajzok, olajfestmények, akvarellek alkotják Érsek Miklós művésztanár legújabb tárlatát.

Polgár Bettina

A kiállításnak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont emeleti előtere ad otthont. – Pár évvel ezelőtt neveztek el engem a fák festőjének. Nyáron készítettem három olajfestményt, melyek szintén természeti képeket jelenítenek meg, ez adta az ötletet a mostani tárlatom tematikájának összeállításához – árulta el a művész. Mint mondta, a kiállított harminchat alkotás vegyes technikával készült, legtöbbjük középpontjában pedig a fák állnak. – Már általános iskolában megjegyezték a tanáraim, hogy jól rajzolok. A későbbiekben oktatott Szalay László, A. Tóth Sándor, Cziráki Lajos és Barcsay Jenő is, ők állítottak engem a művészeti pályára – tekintett vissza Érsek Miklós.

fotó: Vallner Bettina

A kiállítást Surányi Zsolt nyitotta meg, az ünnepélyes eseményhez Kemenczki Gábor hangulatos gitárkíséretet szolgáltatott. – Ember és művész nem választható külön, a festő értékrendje alkotásain is mindig visszaköszön. Érsek Miklós vallja: alázattal kell közelítenünk az emberi szellem és az emberi kéz alkotta művek felé, továbbá tisztelnünk és védenünk kell a természet csodáit – hangsúlyozta beszédében Surányi Zsolt. A tárlatot november elsejéig tekinthetik meg az érdeklődők a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!