Pápa

2017.05.11. 17:45

Ilyen az élet a mentőállomáson, Pápán

PÁPA - Közel 350 érdeklődő fordult meg a Pápai Mentőállomáson a mentők napján, többségükben gyerekek. Közülük nem egy ezt a hivatást szeret-né majd választani.

Polgár Tibor

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. 1948-ban létrejött az Országos Mentőszolgálat, és ezzel az állam átvette a mentés feladatát a társadalmi egyesületektől. Később május 10-ét a mentőszolgálat születésnapjává nyilvánították hazánkban, ekkor ünnepeljük a mentők napját, amihez kapcsolódóan idén is nyílt na-
pot hirdetett a Pápai Mentőállomás.

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola 3. és 4. osztályos diákjai is remekül érezték magukat a helyi mentőállomás nyílt napján
Fotó: Polgár Tibor

Elsősorban óvodásokat és iskolásokat vártak a rendezvényre, melynek során az érdeklődők ízelítőt kaphattaka mentők mindennapjaiból, munkájából, miközben megismerkedhettek többek között a mentőautók felszerelésével, a mentéstechnikai eszközökkel - tudtuk meg Major Rolandtól, a helyi mentőállomás megbízott vezetőjétől. Mint mondta, a nyílt napjuk évről évre nagy sikert arat a gyerekek körében, mindig sokan eljönnek az eseményre, és több felnőtt civil is rendre megragadja az alkalmat, hogy bepillantást nyerjen a mentők világába.

- Ezúttal is voltak fiatalok, akik úgy érkeztek hozzánk, hogy elmondásuk szerint felnőttként majd a mentőszolgálatnál szeretnének dolgozni, és célirányos kérdéseket tettek fel nekünk - jegyezte meg a Naplónak nyilatkozva Major Roland. Lapunk kérdésére elmondta, aki komolyan érdeklődik a mentők hivatása iránt, a megyei mentőszolgálatnál adhatja le jelentkezését.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!