Pápa

2017.03.10. 15:37

Debrecenben is bemutatkozott a jeltáncos lány

Pápa – A hallássérült Kardos Mariann és édesanyja időről időre megkeres bennünket, hogy aktuális eredményeikről beszámoljanak.

Laskovics Márió

Már tizennégy éve járják a siketek és nagyothallók rendezvényeit, fesztiváljait, hogy produkcióikkal időről időre elkápráztassák a zsűrit és a közönséget.

Kardos Mariann és Fogarasi Eszter

Legutóbb Debrecenbe látogatott az anya-lánya páros a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (Rirosz) meghívásából, s a Debreceni Egyetemen a Ritka Betegségek Világnapja alkalmából rendezett eseményen mutathatta meg Mariann jeltánctudását, több számból álló önálló műsorát.

Mariann a fellépésért járó oklevéllel és bonbonnal, háttérben a Debreceni Egyetem aulája

- Már a rendezvény előtti napon odautaztunk, s ajándékként teljes ellátást kaptunk, egy lánykollégiumban szállásoltak el minket, illetve az utazásunk költségeit is megtérítették. A Rirosz a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetén keresztül vette fel a kapcsolatot velünk, ott helyben pedig rendkívül közvetlenül fogadtak bennünket. Sokak reakcióiból úgy láttam, meghatódtak a lányom régebbi számokból álló produkciójától, nagyon tetszett a közönségnek. Sok csoport lépett fel a hétórás rendezvényen, volt például balett is, mindenki kitett magáért. Ott tartózkodásunkba belefért egy kis városnézés is – számolt be a debreceni kiruccanásukról a büszke anyuka, Nagyné Bakos Mariann.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége Ritka Betegségek Világnapi oklevele

Közeljövőbeli terveikről elárulták, Győr és Celldömölk mellett Pápán is fellépnek. Húsvétra a fő téri kegytárgybolt tulajdonosa, Birkásné Erdős Krisztina kérte fel a jeltáncos hallássérült lányt egy keresztény dal előadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!