Pápa

2017.01.07. 22:27

Rendőri tanácsok a veszélyekről

Zseblopások és alkalmi lopások áldozatává válásának megelőzési lehetőségeiről tájékoztatták a helyi piac látogatóit a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Tibor

Az egyenruhások felhívták a járókelők figyelmét többek között arra, hogy a pénztárcájukat lehetőség szerint ruházatuk belső zsebeiben tartsák, és a bukszákat a vásárlásokkor ne tegyék le a bevásárlópultra. Kiemelték továbbá, hogy a kézitáskájukat szorosan tartsák testközelben, illetve az egyéb csomagjaikra is fokozottan ügyeljenek.

A szóbeli tanácsok mellett a rendőrök prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványokat is osztogattak. A járőrök az autók szélvédőjén bűnmegelőzési kiadványt helyeztek el.

Bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a vásárlókat a pápai rendőrök egy helyi külvárosi áruházban is. Az egyenruhások a lakásbetörések és a besurranások, valamint az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről adtak tájékoztatást.

A vásárlók hasznos tanácsokat tartalmazó kiadványokat is kaptak. Egyúttal felhívták a figyelmüket, hogy az autó ajtóit még akkor is zárják be, amíg a bevásárlókocsit visszatolják a helyére.

Fontos tudni, a gépjárműben látható helyen hagyott értékek növelik a gépkocsifeltörés veszélyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!