Pápa

2015.11.08. 20:49

Iskolai körkép

Pápa - A leendő első osztályos diákokat elsősorban a Veszprém Megyei Kormányhivatal által meghatározott körzethatárok alapján helyezik el a városi általános iskolákban – tudtuk meg Egyházi Andreától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatónőjétől.

Polgár Bettina

A meghatározott kapacitásokat a körzetben lakó tanulókkal kell feltölteni, a szabad férőhelyek esetében pedig körzeten kívüliek jelentkezését is elfogadjuk. A beíratás időpontját szintén a Veszprém Megyei Kormányhivatal határozza meg és hozza nyilvánosságra – ismertette Egyházi Andrea. Hozzáfűzte: ha nem lennének körzethatárok, hanem szabad iskolaválasztás működne, akkor a szülők körében népszerű intézmények töltődnének fel, a kevésbé preferált iskolák pedig létszámhiánnyal küzdenének. A tankerület-igazgató kifejtette, a leendő első osztályosok létszámáról a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala ad majd információt, várhatóan 2016 februárjában, márciusában.– Pápán állami fenntartásban négy, egyháziban pedig két iskola működik. Az egyházi fenntartó esetében a város egész területe számít beiskolázási körzetnek. A városban összesen négy beiskolázási körzetet különböztetünk meg. Kivételt képez a Munkácsy Mihály Általános Iskola, ahol a nemzetiségi osztály esetében a város egész területe beiskolázási körzetnek minősül. Speciális helyzetben van az állami fenntartásban működő Vajda Márta általános iskola, ahol a szakbizottság által konkrétan ide irányított, gyógypedagógiai ellátásra szoruló gyermekek nevelése, oktatása történik – tájékoztatta a Naplót Egyházi Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!