Otthon

2016.08.15. 14:55

Elismerések a virágokért

Tapolca - Idén 15 ház kapujára kerülhet ki a Tiszta udvar, rendes ház feliratú kis tábla, amelyet a Tapolcai ünnepi napok keretében holnap este adnak át a tulajdonosoknak.

Tóth B. Zsuzsa

A Virágos Tapolcáért versenyt 2004 óta szervezi a Vállalkozók Területi Ipartestülete, a Városért Egyesület, a Épített és Természeti Értékek Védelméért Alapítvány és a Tapolcai Városszépítő Egyesület az önkormányzattal karöltve - tudtuk meg a városszépítők elnökétől, Benács Lajostól.

A tavalyi megmérettetésen erkély kategóriában az egyik díjazott lett muskátlis erkélyével Wéberné Borbély Éva  Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mint lapunknak elmondta, harmadik éve már a Tiszta udvar, rendes ház táblákat is kiosztja a zsűri az azt kiérdemlő ingatlanok tulajdonosainak. Tíz erkély és tíz előkert kap elismerést.

Idén 59 nevező és jelölt volt összesen, és bár a nyári viharok megtépázták a kerteket, a zsűri szerint a tulajdonosok mindent elkövettek azok rendbe hozásáért. Az erkély és előkert kategóriában évről évre több a visszatérő nevező, a Tiszta udvar, rendes ház címet elnyerők pedig nem nevezhetnek még egyszer, hiszen a cél, hogy minél több ilyen épület legyen a városban. Viszont a címhez méltó módon rendben is tartják környezetüket, egyetlen alkalommal sem kellett még visszavenni a táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!