Otthon

2013.10.28. 18:37

Jótékony kökény

Takács Ferenc gyógynövényszakértő heti tippjei.

A kökény sokak szerint akkor a legfinomabb, ha megcsípi a dér. Újabban főznek belőle lekvárt, sőt pálinkát is. Nyersen fogyasztva hatékony ellenszere a bélhurutnak. A kékszínű bogyótermésnek igen magas a C-vitamintartalma, ezért a belőle készített lekvár és gyümölcslé nagyon egészséges, segít az emésztési panaszok kezelésében. Erősíti az immunrendszert és nyugtatja az idegeket. Minthogy szabadon termő növényről van szó, ügyeljünk arra, hogy forgalmas úttól távol, olyan helyen gyűjtsük be a kökényt, ahol nincs kitéve környezetszennyezésnek. Ez a szabály vonatkozik az összes természetben gyűjtött növényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!