A választás tétje

2024.06.01. 20:34

A Fidesz-KDNP nyerte a listavezetők vitáját (videó)

Egyedül a kormánypártok jelöltje beszélt a legfontosabb európai kérdésről, a háború vagy béke kérdéséről.

MW

Deutsch Tamás a SOSZ küldöttgyűlésén a Duna Arénában

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Ha lehet győztest hirdetni, akkor azt mondhatjuk, hogy az EP-listavezetők vitáját Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listájának első embere nyerte

 – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, az AK elemzője. Ő volt az, aki arról beszélt, hogy mi a választás tétje, és hogyan képzelik el az Európai Unió jövőjét. A többi 10 párt listavezetője egymást szidta, és ugyanazokat a paneleket ismételgette csak más pártlogó mögül – hangsúlyozta Lajkó Fanni.

Én még olyan vitát nem láttam, ahol 11 jelölt közül 10 nem hajlandó foglalkozni azzal, ami a választókat érdekli – jegyezte meg Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a legfontosabb európai kérdés a háború vagy béke kérdése – hangsúlyozta. 

A 11-ből 10 párt jelöltje egy kottából játszott: azt adták elő, hogy nem is kell odafigyelni a háborús veszélyre, nem is az a fontos most. Egyedül a kormánypártok képviselője Deutsch Tamás volt az, aki tényleg azzal foglalkozott, ami most legfontosabb európai kérdés

 – hangsúlyozta a geopolotikai elemző.

Egy olyan politikai koncepciós pert hajtottak végre az Egyesült Államok ellenzékének a vezetője ellen, amely nagyon súlyos töréspont az amerikai történelemben – mondta a Koskovics Zoltán Donald Trump elítélése kapcsán. Hangsúlyozta: 

a radikális baloldali adminisztráció, amely minden fórumon a világban háborús uszítást folytat összefogott a Soros-birodalommal, hiszen az ügyészt Soros Györgyék pénzelték, a bíró lánya pedig a demokrata rezsimnek dolgozik.

Lengyelországban egy föderális Európát kiszolgáló kormány került hatalomra és azonnal, párt hónap alatt helyre állt a jogállamiság – mondta el Lajkó Fanni annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság hivatalosan is bejelentette: ejtették a lengyelekkel szemben a 7-es cikkely szerinti eljárást. Varsóban leírták egy lapra, amit Brüsszelből lediktáltak, és „ó, ez így már rendben van, helyreállt a jogállamiság” – jegyezte meg az elemző.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában