Olvasó

2017.04.18. 08:28

Köszönet az ünnepi elismerésért

Nem vagyok tagja a Veszprém Megyei Honismereti Egyesületnek, de a népes szervezet sok tagjával szinte állandó kapcsolatokat tartok.

Olvasó

Tanári, közművelődési és újságírói évtizedeim során sok, az ő érdeklődésükhöz és értékrendjükhöz hasonló feladatot vállaltam. Arra azonban sohasem gondoltam, hogy 85. születésnapomon hálából időt, gondot és áldozatot nem kímélve ünnepélyesen köszöntenek. Szép szavú szolgálat címmel – dr. Tölgyesi József egyetemi docens szerkesztésében és Bándi László egyesületi elnök kiadásában – emlékkötetet jelentettek meg, amelyben írók, költők, történész, muzeológus, volt munkatárs, tanítvány vagy más tisztelőm közölt ismeretterjesztő, szórakoztató vagy az én tevékenységemet méltató írást.

Fiatal koromban hivatásos újságíró voltam a megyei lapnál. Jogutódként a Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft. fölvállalta az emlékkötet költségeinek nagyobbik részét. Több önkormányzat, szervezet és önálló személy ugyancsak támogatta anyagilag a könyv megjelentetését.

Március 22-én a helyi önkormányzat és a hagyományőrző művészeti csoport hathatós anyagi és erkölcsi támogatásával a Csajági Művelődési Ház adott otthont az emlékünnepség megrendezésének, amelyen mintegy száz tisztelőm jelent meg, és köszöntött tisztelettel, szeretettel. A szívből fakadt méltatásokat, műsorszámokat, elismerő szavakat, az anyagi áldozatokat, az ajándékok, valamint a virágcsokrok sokaságát ezennel hálásan megköszönöm.

Tudom, hogy több alakulat és sok vezető valamilyen formában ugyancsak kifejezi a hálát és a tiszteletet az idős tagok iránt. Sajnos azonban közömbösségre, érzéketlenségre, részvétlenségre is vannak példák. Az évforduló kapcsán velem és közöttem történt éltető és felvidító figyelmesség –tapasztalatom szerint – semmivel sem kiváltható, sehogyan se pótolható.

Márkus Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!