Olvasó

2015.07.02. 11:29

Kilencvenéves lakó ünneplése a mindszentkállai idősek otthonában

Málik József 90. születésnapját ünnepeltük a káli-medencei idősek otthonában Mindszentkállán. Családja, gyermekei, unokái, dédunokái körében a lakókkal közösen köszöntöttük intézményünk legidősebb lakóját.

Keszler Gyula, Mindszentkálla község polgármestere köszöntötte történelmünk nehéz időszakait átélő idősünket. Marton Éva Zsuzsanna intézményvezető Jóska bácsi életének elmúlt 90 évét összegezte. Ebből megtudhatta a hallgatóság, hogy 12 éves korától kapált, aratott, napszámos volt, de leventeként megjárta a háborút is, másfél évig fogságban volt. Sokat dolgozott szőlőművelőként, egész életében fizikai munkát végzett.

Az idősek otthonában jó közösségi emberként, tisztelettudóan, jóindulattal, alkalmazkodóan éli mindennapjait. Betegségeit türelemmel elviseli és törekszik a meglévő képességeit megtartva örülni az életnek.

Mikor a megterített asztalhoz ül, keresztet vet és elmond egy imát, ahogy annak idején a családi asztalnál megtanulta szüleitől.

Intézményünkben évek óta jól látható helyen olvasható, hogy ne felejtsük el soha Jóska bácsi intelmét: „Ha belenézek a tükörbe, ne a szomszédom arcát lássam benne!”

Lakóink meghatódottan, énekkel kívántak boldog születésnapot társuknak, ezt követően kis vendéglátással ünnepeltünk. „Az ajándék Te magad vagy, mert megszülettél, csodás része lettél a világnak!”

Marton Éva Zsuzsanna intézményvezető

Címkék#90 éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!