Olvasó

2017.08.01. 12:33

Hatvanéves osztálytalálkozó Egyházaskeszőn

Második alkalommal találkoztunk Egyházaskeszőn az 1957-ben végzett általános iskolai tanulók. A hatvanéves osztálytalálkozó időpontját a falunappal kötöttük össze, így is kiemelve annak ünnepélyességét.

Olvasó

Tizenhatan hagytuk ott az iskolapadot, mára nyolcan maradtunk, abból öten vettek részt a találkozón. (l. fénykép) Két osztálytársunk egészségügyi okok, egy iskolatársunk pedig fontos családi esemény miatt nem tudott velünk lenni.

A régi iskolánál találkoztunk, amely ma átépítve a Polgármesteri Hivatalnak, több közintézménynek ad helyet. Egyházaskeszőn az iskola az alacsony létszám miatt megszűnt, az oktatás a szomszéd településre került.

A község polgármestere, Lendvai Jánosné köszöntötte és megvendégelte a régi diákokat és kisérőiket, amiért ez úton is köszönetet mondunk. Ezután kezdetét vette a kötetlen beszélgetés, az emlékek felelevenítésével, régi és jelenlegi életünk elmondásával.

A beszélgetés után megtekintettük a falumúzeumot, amelyet még tanárunk, Vadas Béla bácsi kezdeményezett, Viszló Tibor fáradságot nem kímélve folytatott és folytat ma is. A múzeum rendkívüli élményt jelentett (szüleim képét is megtaláltam), létrehozásáért köszönet és hála.

A falumúzeum ablakából rálátás nyílik a régi iskola és a parókiakertre, ahol ma kiváló kertészeti tevékenység folyik közmunkások közreműködésével. Követendő példa, elismerés minden résztvevőnek.

A temetőben virágcsokorral emlékeztünk Béla bácsira, valamint elhunyt osztálytársainkra, akik már nem lehetnek közöttünk.

Délután a kiskápolna előtt részt vettünk a Szentmisén és emléktábla-avatáson, ahol a találkozón résztvevőket is köszöntötték.

Búcsúzáskor pár meleg szó, elköszönés után mindnyájan egy felemelő élménnyel gyarapodva elindultunk az ország különböző településeire, hogy időben otthonainkba érjünk.

Szakály Áronné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!