Olvasó

2016.02.11. 09:09

Élményt jelentett a várpalotai kiállítás

Nagy öröm, jó érzés volt elgyönyörködni a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör A múlt ismerete nélkül a jövő nem építhető című kiállításán.

Olvasó

A Várpalota Bányász csodálatos 25 évét bemutató anyaggal, az egyedülálló zászlógyűjteménnyel, az olimpiai emlékekkel, érmekkel a kiállítók emlékezetesen idézték fel a várpalotai sport legszebb időszakát. Örömmel nosztalgiáztam el az elmúlt évtizedeken. A páratlan gyűjteményért a várpalotai sportemberek előtt az elismerés lobogóját lehet megemelni. A képek láttán felelevenedtek a régi várpalotai futballmérkőzések, az Aranycsapat fotóját látva képzeletben ismét lehetett hallani Szepesi György közvetítéseit.

A kiállított emlékekből árad a várpalotai sport iránti őszinte tisztelet, alázat. Ezeket az emlékeket, fotókat nem kellett magyarázni, címet sem kellett adni nekik, mert önmagukért beszéltek. A Várpalotai Olimpiai Baráti Kör ismét kitárulkozott a sportszerető várpalotai közönség előtt. Megmutatták féltett titkaikat, megosztva a közönséggel hitüket, sportszeretetüket.

Örömmel csodálkoztam rá a régi emlékekre, éreztem az üzenetüket, s fejet hajtok a kiállítók előtt. A kiállított anyagok valóban a baráti kör tagjainak lelkéből, szívéből beszéltek. Igazán messzemenő élményt jelentett a kiállítás!

Csak azt kívánom mindnyájuknak: továbbra is ilyen éleslátással vegyék észre a régi és jelenleg is zajló várpalotai eseményeket, örökítsék meg a kis csodákat, közvetítsék élményeiket, hogy a legközelebbi kiállításukon újból átélhessük azokat és gyönyörködhessünk munkáikban!

Tollár Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!