Olvasó

2017.02.01. 16:55

A kultúra ünnepe

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Olvasó

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A Báthory iskolában működő és 25. évfordulóját ünneplő Kék Madár Személyközpontú Pedagógiai Programot gondozó Kék Madár Alapítvány e jeles nap alkalmából felhívással fordult a veszprémi pedagógusokhoz. Kiállítás létrehozására hívta az alkotó tanárokat, tanítókat, óvodapedagógusokat.

A magyar kultúra napja alkalmából megnyitott tárlaton az érdeklődők egy rövid műsort láthattak

Kincsestárunk címmel 17 intézményből 42 alkotó mutatkozott be ezen a rendezvényen. A kiállítást Hegyeshalmi László képzőművész, a Művészetek Háza igazgatója nyitotta meg.

Az érdeklődők a tárlat megtekintése előtt rövid műsort láthattak, amit szintén pedagógusok adtak elő.

Gerölyné Joó Katalin
Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!