Olvasó

2015.07.01. 07:29

Verdi-gála Ausztriában Veszprém Város Vegyeskara közreműködésével

A Nagy Verdi-gála címmel hirdetett koncerteken 2015. június 26–27-én Ausztriában két helyszínen: Burg Finkensteinben és Grazban hangzottak el részletek Giuseppe Verdi Nabucco, Rigoletto, A végzet hatalma, Traviata, Aida és Ernani című operáiból.

Olvasó

A közreműködő Osztrák–Magyar K. u. K. Szimfonikus Zenekart a Bécsben élő Barnás Antal vezényelte, szólót énekelt Fodor Beatrix szoprán, Balczó Péter tenor és Clementis Tamás basszus.

A kórusrészleteket Veszprém Város Vegyeskara adta elő.

Az első hangverseny helyszíne Finkenstein közelében volt, a Faaker Seere szép kilátást nyújtó hegytetőn, egy amfiteátrumszerű szabadtéri színpadon. Itt a 7–800 főnyi közönség állva, vastapssal hálálta meg az előadást. Másnap a grazi Schlossbergen a Kazamaták színpadán léptek fel a művészek.  A gyönyörű környezetben elhelyezkedő különleges előadóteremben telt ház előtt – mintegy 1800 néző
–, hasonlóan nagy sikerrel zajlott le az előadás.

Számunkra újszerű élmény volt, hogy egy ilyen operagála részesei lehettünk, érdekes elkalandozni a vokális zene erre a területére is. Bízunk benne, hogy lesz még máskor is hasonló feladatunk és fellépési lehetőségünk!

Szabóné Antal Edit

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!