Olaszfalu

2017.08.28. 14:00

Meghalt Olaszfalu egykori szeretett vezetője

Életének hatvannegyedik életévében augusztus 21-én meghalt Máhl Ferenc.

Müller Anikó Hanga

A kis bakonyi település, Olaszfalu polgármestere volt szülőfalujában, 1994-2006-ig, három, majd egy fél cikluson át. Volt MDF megyei választmányi elnök, a megyei közgyűlés tagja 2002-2010-ig, itt négy-négy évig látta el a területrendezési és szociális bizottság elnöki, majd a szociális bizottság elnökhelyettesi tisztségét. Több funkciót is vállalt a kistérségben is, volt a Bakonyi Önkormányzatok Szövetsége pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke, majd a szervezet elnöke.

Máhl Ferenc

Fontos ügynek tartotta a hátrányos helyzetű kistérségek problémáival való foglalkozást. Kiemelten kezelte szülőfaluja kulturális életének fejlesztését, a hagyományok ápolását, kutatta, elemezte Olaszfalu történetét, néprajzát a társadalmi változások tükrében. Bátran kiállt igazságáért, harcolt a közügyekért, intézte a falu lakóinak ügyes-bajos dolgait. Tisztességes, érző lelkű, jó szándékú, mindenkinek segítő, kezet nyújtó ember volt. "A szülői házból magammal hozott tisztesség, becsületesség számomra olyan fogalom, aminek nem lehet alternatívája. Hiszem, hogy hit és erős belső tartás nélkül élni nem lehet. Hiszem és tudom, hogy a szeretet és a szerelem az, mely mozgat Napot és csillagot", írta. Máhl Ferencet sokan csupán közéleti személyiségként ismerték, holott két verseskötete is megjelent, melyeknek címei is lényének kifejezői: Érzések viharában, A végtelen érintése. Közéleti írásai a Zirc és Vidékében és a Napló hasábjain is megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!