Tommy Cash, az észt rapper

2017.09.07. 11:37

Posztszovjet őrülettel tarol Budapesten

Tommy Cash az az arc, aki a háromcsíkos Adidas-melegítőjében lett divatdiktátor, bizarr klipjeivel és mindent átható posztszovjet iróniával pedig már sokszor végigvágtatott Európán egy tallinni lakótelepről indulva.

A fickó ma már a legnagyobb fesztiválokon nyomul akár tízezrek előtt. Tavaszi, őrületes klubkoncertje után pedig Budapest legnagyobb színpadát, a Budapest Parkot veszi be a Brains különleges vendégeként szeptember 22-én.

Tommy Cash egy észt rapper, aki gond nélkül a feje mögé hajtja a lábait vagy akár be is lovagol be a McDrive-ba, de a környezetében ez már szinte nem is számít feltűnőnek. Persze nem volt mindig így, a kicsi Tommy egy korántsem barátságos, orosz lakótelepen nőtt fel, de éppen ez a balti „gettó” fordította a művészetek felé és lett az inspirációja.

Kezdetben a tánc és a festészet, majd a divat érdekelte, rapsztárként pedig mindezt ötvözve hódítja meg a kontinens legnagyobb fesztiváljait.

Korábban az Eurosonicon, az Electric Castle, a Roskilde és a Sonar Fesztiválon, valamint megszámlálhatatlan klubkoncerten söpört már végig erőteljes produkciójával. 2014-ben jelent meg Euroz Dollarz Yeniz című albuma, tavaly pedig Winaloto című dalával és annak klipjével hívta fel magára a figyelmet. A meglehetősen extrém és érdekes klip ötlete Tommy fejéből pattant ki, amiért idén meg is kapta a legjobb klipnek járó elismerést az Estonian Music Awards-on.

Legutóbb szintén egy hiperszexuális videóval, egy posztszovjet vízióval, a Surf klipjével rengette meg az internetet.

Íme, a Surf. Ilyen az, amikor a keleti tömb élményanyaga igazán brutálisan dolgozni kezd a tudat alatt és aztán a tudat felszíne fölött is:

Borítókép: Youtube

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!