Nemesvámos

2015.08.01. 15:04

Fogathajtók és sztárfellépők a nemesvámosi falunapon

Nemesvámos - Délelőtt fogathajtó versenyt rendeztek, délután kulturális programokkal folytatódik a helyi falunap.

Marton Attila

Nagy tempójú és látványos fogathajtást láthattak az érdeklődők délelőtt a szabadidő parkban. A versenyen tizennégy fogat vett részt, a színvonalas megmérettetésen akadályhajtásban és vadászhajtásban is összemérhették tudásukat a hajtók. Akadályhajtás nagyfokú pontosságot kíván meg a hajtótól, míg a vadászhajtásban kevesebb akadállyal, de nagyobb tempóban haladnak a fogattal, előbbiben két előfutam alapján rendezték a döntőt, mondta Pápai Richárd, a rendezvény szpíkere.

A fogathajtó versenyekhez híven az első hat helyezettet díjazták mindkét kategóriában. Akadályhajtók között sorrendben Leitold Róbert, Mauerer István, Bokor László, Leitold Lívia, Tóth Dénes és Pintér Kálmán végzett. A vadászhajtásban Maurer István, Tóth Dénes, Pintér Kálmán, Jánni Levente, Glück Bernadett, Maurer Imre lett a végső sorrend. A versenyen Csácsi Tamás, Csuti István, Kovács Tamás és Berta István különdíjat vehetett át. A verseny reprezentálta a Veszprém megyei fogathajtókat, ugyanis bakonyi és Balaton-parti településekről is érkeztek hajtók, tette hozzá Pápai Richárd.

 

A falunapon bográcsos ételeknek hirdettek főzőversenyt. A zsűri értékelése szerint a Himeghá csapat készítette a legfinomabb ételt, ők borjúpaprikás főztek galuskával. Második lett Polgár és fia formáció különleges vaddisznópörköltjével, harmadik helyen a Boróka csapat végzett tárkonyos őzraguval. Az ételeket Fuchs Róbert, egy veszprémi delikátüzlet vezetője, Győri Norbert, helyi séf mellett Rafain Endre, az erdélyi Tusnád település polgármestere, valamint Werner Bäuerlein, Nemesvámos leendő németországi testvértelepülésének polgármestere zsűrizték.

Kora délutántól fellépők követik egymást a Patak parkban, a gyermekek népi játékokat is kipróbálhatnak délutántól estig, valamint arcfestés és légvár is várja az apróságokat. Előbb a Borostyán Népdalkör adott rövid koncertet, majd a Lencseszemek Asszonykör tartott néptáncbemutatót. Hatás Andrea és Dominek Anna színésznők előadása után többek között cheerleadersek fellépése és zumbabemutató is várja az érdeklődőket. Este sztárfellépők adnak koncertet, nyolc órától Tabáni István, majd Tóth Gabi, végül Lagzi Lajcsi lép színpadra. A falunapot – amelyet főzőverseny, kézműves foglalkozások és kerékpáros ügyességi verseny is színesít – utcabál zárja 23 órától.

Címkék#Nemesvámos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!