Telekom Veszprém

2015.10.11. 14:44

Nagy László volt a másodedző - Félgőzzel is simán nyert a Veszprém a BL-ben

Veszprém – Rengeteg lehetőséget elpuskázott az MVM Veszprém alakulata a török Besiktas ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ám a győzelem így sem forgott veszélyben. A bosszantó hibák dacára ki kell emelnünk az ifjú Varjú Martint, aki egy percet kapott, s első labdaérintéséből gólt szerzett. A másik fontos esemény, hogy Nagy László csapatkapitány másodedzőként segítette a csapatot.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Besiktas JK

33:25 (17:12)

Veszprém, 5000 néző. V.: Bounouara, Sami (franciák). MVM Veszprém: Alilovic – Lékai 2, Terzic 1, Schuch, Nilsson 4, Ilic 9 (5), Iváncsik 2. Csere: Mikler (kapus), Gulyás 4, Marguc 2, Ugalde 1, Chema 3, Sliskovic 2, Sulic 2, Palmarsson, Varjú 1.  Edző: Javier Sabaté. Besiktas JK: Kocic – Djukic 6 (1), Döne, Pribak 5, Özbahar 2, Dacevic 4, Coban 2. Csere: Buljubasic, Arifoglu 1, Rasic 5 (1), Caliskan. Edző: Mufit Arin.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 5/2.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája találkozón Javier Sabaté vezetőedző a hiányzó átlövők miatt a csapatba jelölte az ifjú tehetséget, Varjú Martint. Nagy László csapatkapitány ugyan kéztörés miatt nem léphetett pályára, de mint Sabate mester segítője a jegyzőkönyvben is szerepelt és így a kispadra is leülhetett.

A meccs előtt hatalmas tapsot kapott a társaság gyúrója, Végh József, aki ezen a napon ünnepelte 60. születésnapját.

A mellrák elleni küzdelem kampányához csatlakozva ebben a hónapban a veszprémi kézisek rózsaszín, vagy rózsaszín mintás zokniban lépnek pályára. A Besiktas ellen először viselték a lábravalót.

Elrontott török támadással indult a BL-meccs, majd Ilic vágta a kapuba a labdát. Alilovic védett egy hetest, aztán Dacevic egalizált.

A vendégek nem voltak berezelve a nagy nevű rivális otthonában, bátran kézilabdáztak, így a nem túl nagy fordulaton pörgő Veszprém ellen kétszer is vezetéshez jutottak a 9. percig (2:3, 3:4).

Terzic egyenlített a jobbátlövő helyéről, mint kiderült, ez volt az 550. veszprémi gólja. Jó védekezés után pedig Lékai szerzett vezetést csapatának (11. perc: 5:4).

A piros mezes házigazdák gyors és látványos gólokkal 9:5-re elléptek, majd a vendégek pillanatai következtek, akik újra látótávolságon belülre kerültek (16. perc: 9:7).

Ilic heteseivel, majd Sulic góljával négyre hízott a különbség, úgy is, hogy a Veszprémnek nem kellett mindent kiadnia magából.

Sliskovic kiállítása után Rasic, majd Pribak szépített. Ugalde ellentmondást nem tűrően bombázott a kapuba a hatosról, aztán Marguc a szélről villant.

Chema cikázott végig a pályán, először volt közte öt (27. perc: 16:11) és végül ez a differencia a félidő végére sem változott.

Mikler váltotta Alilovicot a szünet után, s rögvest meg is fogott egy hetest. A magyar bajnok nem mindig kézilabdázott megfelelő összpontosítással, kisebb, bosszantó hibák miatt egy időre meg is állt a gólgyártásban, s ezt, illetve Terzic kiállítását kihasználva 21:15-ről 21:18-ra zárkózott a Besiktas.

Gulyás törte meg az öt perces gólcsendet, majd beindult a veszprémi henger és Ilic vezérletével újra fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között (44. perc: 25:20).

Ötről azonban csak nehezen tudott elmozdulni a Veszprém, mert be-becsúszott egy ki nem kényszerített hiba, ráadásul Kocic kapus is alaposan megnehezítette a házigazda dolgát, főleg a balszélsők próbálkozásait olvasta kottából.

A hajrában Döne megmozdulása ért azonnali piroslapot, miután a kapura törő Margucot elsodorta. A megítélt hétméterest Ilic flegmán lőtte, így nem tudta megőrizni addigi hibátlan statisztikáját.

Ugalde kálváriája tovább tartott, nem fogott ki jó napot. Egy perccel a vége előtt Varjú Martin is lehetőséget kapott, a fiatal szélső első labdaérintéséből gólt lőtt, hálából az aréna közönsége állva tapsolt a meccs végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!