Telekom Veszprém

2015.04.22. 13:19

A Kielre számítottak - A veszprémiek úgy gondolják, itt a visszavágás ideje

Veszprém - Ilyen kiegyensúlyozott négyes döntőt még nem rendeztek. Európa legjobb négy csapata jutott el Kölnbe, s megjósolhatatlan, kié lesz a Bajnokok Ligája trófeája.

B. Virág Rita

Ezt Lékai Máté, a veszprémi kézilabda csapat irányítója mondta el a négyes döntő sorsolását követően.

- Szerintem teljesen mindegy, kivel játszunk az elődöntőben - kezdte a válogatott irányító. - Ha sorrendet kellene állítanom, akkor azt mondanám, a Barcelona a legerősebb a riválisok közül, a Kielce pedig a leggyengébb. A Kielt kettőjük közé tenném. Igazából egyik sem könnyű ellenfél, ezért mondtam, hogy mindegy, kivel kerülünk szembe. Addig még nagyon sok meccs vár ránk, itt van elsőként a Magyar Kupa döntő, ahol címvédőként kötelességeink vannak.

Lékai Máté hozzátette, természeten a kölni négyes döntőben szeretnének jobban teljesíteni, mint tavaly.

- Nyerni megyünk Kölnbe jelentette ki az irányító.

- Négy nagyon jó csapat kvalifikálta magát a négyes döntőbe, ahol mindkét ágon kiélezett találkozóra van kilátás - kezdte Nagy László, a bakonyiak csapatkapitánya. - Úgy vélem, tavaly nem segítette a felkészülésünket, hogy a magyar bajnokság hamarabb véget ért, de most végig, vagyis május végéig meccsben tudunk maradni - vélekedett a jobbátlövő.

Két éve a negyeddöntőben találkozott egymással a két csapat, akkor Momir Ilic (fehérben) még az ellenfelet erősítette. Akkor hazai pályán 29:28-ra kikapott a veszprémi együttes Fotó: Archív

Nagy László azt is elmondta, a Kiel hazai pályán érezheti majd magát a Lanxess Arénában, de reméli, sok magyar drukker elkíséri őket is, mert számítanak a segítségükre.

- Bízom benne, hogy a sérülések elkerülnek bennünket, igyekszünk maximálisan felkészülni, egy meccsen bármi megtörténhet összegzett.

Christian Zeitz, a veszprémiek német légiósa korábban a THW Kielt erősítette, és a német alakulattal kétszer is magasba emelhette a BL trófeát.

- A Kiel a világ egyik legjobb csapata. Hazai közönsége előtt különösen embert próbáló feladat legyőzni a Zebrákat. A Kiel olyan taktikai variációkat alkalmaz, ami rendkívül megnehezíti a velük szembeni játékot. A védekezésben nem követhetünk el hibákat, s hatvan percen át maximális odafigyelésre lesz szükségünk. Szerintem nyerhetünk, ha a német kapusok nem a legjobb formájukat mutatják.

Iváncsik Gergő pedig azt hangsúlyozta, újra fel van adva a lecke, vissza kell vágni a németeknek.

- Nem lepődtünk meg, amikor kiderült, hogy a Kielt kaptuk. Erre számítottunk. Azt hiszem, bárkit képesek vagyunk legyőzni, egy meccsen pedig akármi megtörténhet. Bízunk magunkban, s bár addig még sok feladat van, lélekben már készítjük magunkat - nyilatkozta a balszélső.

Kölnben az első elődöntőt, a Barcelona- Kielce összecsapást, május 30-án 15.15 órakor rendezik meg, majd 18 órától tartják a Kiel -Veszprém derbit. Május 31-én, vasárnap előbb 15.15 órától bonyolítják le a bronzmérkőzést, majd 18 órától indul a finálé a BL serlegért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!