Telekom Veszprém

2014.11.20. 12:50

Ilic: az eddigi legnehezebb összecsapás jön

Veszprém - Szerencsés idegenbeli győzelme után most hazai pályán fektetné két vállra a Vardar Szkopje alakulatát az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Az esélyekről Momir Iliccsel, a Szkopjében a sorsdöntő hétméterest biztosan értékesítő balátlövővel beszélgettünk.

- Szerintem a BL-ben az eddigi legnehezebb összecsapás következik számunkra. A csoportelsőség megszerzéséről még a Vardar sem tett le, és biztos vagyok benne, hogy nem feltett kézzel jönnek hozzánk játszani. Sokkal kiélezettebb derbi várható, ahol a tét mindkét felet megterheli - fogalmazott a 33 esztendős szerb válogatott játékos.

Momir Ilics legutóbb Szkopjéban biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket, bár távolról akadt egy-két lövése, amit Sterbik Árpád hárítani tudott.

- Minden tiszteletünk Sterbik Árpádé, de ez nem azt jelenti, hogy félnénk, vagy tartanánk tőle. Ő egy kiváló hálóőr, de igyekeztünk megkeresni a gyenge pontjait, a hibáit és ezekből alaposan felkészültünk - magyarázta.

A magánéletét a nyilvánosság elől különös figyelemmel óvó kézilabdás kitért arra is, ő maga külön is készül a soron következő riválisból. Testileg és lelkileg is ráhangolódik a mérkőzésre, a táplálkozásában sem enged meg kilengéseket a meccsek előtt.

Momir Ilicet nem érdekli, hogy a Bajnokok Ligájában gólkirály legyen. Sokkal inkább az foglalkoztatja, ki tudja-e adni magából minden mérkőzésen a maxmimumot
Fotó: Penovác Károly

- Egyáltalán nem érdekel az, hogy BL-gólkirály legyek. Minden összecsapáson igyekszem a maximumot nyújtani. csak akkor vagyok elégedett, ha ez sikerül, függetlenül attól, hogy a csapat nyer-e, vagy sem - szögezte le.

A THW Kiellel kétszer is magasba tarthatta már a Bajnokok Ligája serleget, de a Veszprém csapatával eddig a négy közé jutással meg kellett elégednie.

- Az elmúlt tíz esztendőben évről, évre felfelé ívelt a pályafutásom. A karrierem eddigi csúcspontja ténylegesen a BL-siker volt. Itt Veszprémben is már régóta dédelgetik ezt az álmot, de úgy érzem, ha segítségemmel jelenlegi csapatom is révbe jutna, akkor még egy fokkal feljebb léphetnék én is.

A korábban a kosárlabdával is jó barátságot kötő Ilic szerint a kézilabda pályán nem szabad hiú ábrándokat kergetni, itt minden apró sikerért kőkeményen meg kell dolgozni.

- Elégedett és boldog vagyok Veszprémben. Jól érzem itt magam. és azon vagyok, hogy újra magasba emelhessem a BL-trófeát.

Nem reménykedik a katari vébében

Az elmúlt hetekben Szerbia és Magyarország is reménykedett abban, hogy a katari világbajnokság két visszalépője, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek helyén elindulhat a tornán. Kedden aztán mindkét ország jelezte, inkább mégis részt venne a vébén. A kialakult helyzettel ma foglalkozik az IHF. Momir Ilic szerint nincs esély a részvételre és biztos benne, hogy Bahrein és az Arab Emirátusok a feszült politikai viszony dacára kézilabdázni fog a katari eseményen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!