Telekom Veszprém

2012.02.28. 10:35

Rögös úton a kézi-BL-ben a León ellen

Veszprém - A spanyol Real Ademar León csapatával csap össze az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

MTI

Nem szakított a hagyományokkal a veszprémi férfi kézilabda-együttes: az alakulat a lehetséges ellenfelek közül ismét a papíron legerősebbet kapta. Mocsai Lajos csapatának nyolcaddöntős ellenfele a spanyol León lesz - derült ki a legrangosabb nemzetközi kupasorozat keddi dániai sorsolásán.

A magyar bajnok a macedón Metalurg Szkopje, a svéd Sävehof és a spanyol Ademar León hármasából várt vetélytársat, a leginkább kívánt ellenfél az északi csapat lett volna, míg lehetséges legerősebb vetélytársnak a hispánokat tartotta mindenki.

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos vezetőedző: - A három lehetséges vetélytárs közül a legnehezebbet kaptuk, megszoktuk már, az utóbbi években eddig ez minden alkalommal így volt. A sors most is gondoskodott arról, hogy rögös utunk legyen. A León egységes, jó csapat, amely a spanyol bajnokságban a harmadik helyért küzd. Eddig pozitív a mérlegünk velük szemben, de ez semmit nem jelent. Megvan a feladat, mostantól ellenük kell készülnünk.

Csoknyai István edző: - Papírforma eredmény született, ismét a legerősebbet kaptuk. A Sävehof csapatát szerettem volna ellenfélnek, de sejtettem, hogy a spanyolok jutnak nekünk. A León tele van jó játékosokkal és látva csoporteredményeiket kőkemény párharcra számítok ellenük. Megpróbálnunk a lehető legjobban felkészülni a csatára.

Császár Gábor irányító: - Ismét bizonyítanunk kell. A szombati győzelmünkkel új esélyt kaptunk, de össze kell szedjük a játékunkat, komoly munka vár ránk. Annyira nem ismerem a Leónt, de csoporteredményeik önmagukért beszélnek, a Szeged ellen például erőt demonstráltak. A Tisza-partiak véleményét is kikérjük a párharc előtt.

Laluska Balázs átlövő: - Én személy szerint örülök az Ademar Leónnak, annak ellenére, hogy a három csapat közül talán ők a legerősebbek. Játékban javulnunk kell, azonban szerintem mi vagyunk a párharc esélyesei. Átléphető akadálynak tartom a spanyol együttest.

A spanyol gárda a "D" jelű csoportban lett harmadik, megelőzve a francia sztárcsapat Montpellier-t, a Pick Szegedet és a Partizán Belgrádot. A León döntetlent játszott a csoportgyőztes THW Kiel ellen, és hazai pályán legyőzte a Koppenhága alakulatát.

Érdekesség, hogy a jelenlegi veszprémi játékoskeretből korábban ketten is erősítették a hispán együttest, Laluska Balázs és Mirko Alilovic is évekig szerepelt leóni színekben. A bakonyiak legutóbb három éve találkoztak a Leónnal, akkor a BL csoportkörében kétszer is legyőzte ellenfelét a magyar bajnok.

Az Ademar León_MKB Veszprém KC párharcnak még nincs pontos időpontja, az első mérkőzést március 14. és 18. között Spanyolországban rendezik, a veszprémi visszavágó március 21. és 25. között lesz.

A veszprémiek szerdán 18 órakor Tatabányán lépnek pályára, a bajnoki ellenfél a Tata csapata lesz.



MKB Veszprém-Ademar León visszatekintés

A két csapat a 2008/09-es BL kiírás 16-os középdöntőjében mérkőzött egymással: 2009. február 15-én Veszprémben 28-26-ra, február 28-án, Leónban pedig 32-30-ra nyert a magyar bajnok. Abban az évben a spanyol Ciudad Real (jelenlegi nevén Atlético Madrid),  míg 2010-ben a Barcelona a negyeddöntőben ejtette ki a Veszprémet. A Nagy Lászlóval felálló katalán gárda tavaly a nyolcaddöntőben állította meg magyar ellenfelét.



MKB Veszprém-Ademar León 2009. február 15.

A León a mostani csoportkörben kétszer is legyőzte a Pick Szegedet, a Tisza-partján 35:31-re, most vasárnap, otthon pedig 31-25-re.
    
A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.
     
A Velux férfi BL nyolcaddöntőjének párosítása:

Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém
Füchse Berlin (német)-HSV Hamburg (német)
Montpellier (francia)-Barcelona (spanyol)
Wisla Plock (lengyel)-THW Kiel (német)
Schaffhausen (svájci)-Atlético Madrid (spanyol)
Kielce (lengyel)-Cimos Koper (szlovén)
Metalurg Szkopje (macedón)-Croatia Zagreb (horvát)
Sa:vehof (svéd)-AG Köbenhavn (dán)



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!