Telekom Veszprém

2010.09.30. 18:36

Tűzben kell égni!

Veszprém - A világ egyik legerősebb kézilabdacsapatát, a több mind kétmillárd forintos éves költségvetéssel rendelkező, német HSV Hamburgot fogadja az MKB Veszprém KC szombaton a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

Horváth Gábor

A veszprémi kézilabda szurkolók az utóbbi időszakban megszokhatták, hazai pályán - a legtöbb esetben még a BL-ben is - mindenki ellen esélyesként lépnek pályára kedvenceik. Szombaton ez nem feltétlenül lesz így.

A nemzetközi kupasorozat B jelű hatosában szereplő magyar bajnok már a nemzetközi kupaszezon elején összefut legerősebb csoportellenfelével. A szombati vendég által képviselt szintet legérzékletesebben egyrészt gazdasági paraméterekkel, másfelől az ezzel szorosan összefüggően minőségi játékoskeret bemutatásával lehet szemléltetni. Ami az előbbit illeti, a hazája bajnokságában legutóbb ezüstérmet szerző (a csapat rendkívül kiélezett csatában maradt alul a BL-győztes Kiellel szemben) Hamburg évi költségvetése 8.5 millió euró (azaz több mint kétmilliárd forint), amellyel a német kézilabdaklubok "gazdagsági" rangsorában a második helyet foglalja el.

A híres kikötőváros egyesülete a nemzetközi mezőny talán legerősebb játékosállományával rendelkezik. Az olimpiai, világ és Európa-bajnokok sorát felvonultató keretből nagyon nehéz kiemelni egy-egy kézilabdázót. A hamburgiak kapuját a Bitter-Sandström német-svéd válogatott páros őrzi, az átlövők közül a 203 centiméteres Hens a legnagyobb név, szélsőpozícióban pedig az előző Bundesliga-idény gólkirálya, a dán Lindberg. A csapat bombaerős horvát (Duvnjak, Vori, Lackovic), a már mindent megnyert francia (Guillaume és Bertrand Gille), valamint a rendkívül erőteljes lengyel (Krzysztof és Marcin Lijewski) légióját szintén nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek.

- Hamburgban a világ egyik legerősebb kézilabdaklubját építették fel. Mivel a játékoskeret rendkívül erős, a németek idegenben is ugyanolyan hatékonyan tudnak játszani, mint hazai pályán. Bízom benne, hogy ennek ellenére az arénában képesek leszünk nagy küzdelemre késztetni őket. A találkozó rendkívül komoly erőnléti és taktikai felkészültséget igényel, keressük vetélytársunk játékának sebezhető pontjait, de egyáltalán nem könnyű ilyet találni - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos. A veszprémi szakvezető hangsúlyozta: a sikerhez az kell, hogy csapatánál mindenki egészséges legyen és játékosai igazi eksztázisban lépjenek pályára.

- Az év egyik legnagyobb mérkőzése következik. Óriási tűzre lesz szükségünk ahhoz, hogy a megfelelő teljesítményt nyújtsuk. Az első perctől kezdve számítunk szenzációs közönségünk támogatására. Boldogok vagyunk, hogy egy ilyen fantasztikus csapatot láthatunk vendégül, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy tudásunk maximális kihasználásával a lehető legjobb eredményt érjük el.

Az MKB Veszprém KC-HSV Hamburg találkozó szombaton 17.25-kor kezdődik.
A B csoport további menetrendje, szombat, 20.30: Montpellier-Sävehof. Vasárnap, 17.15: Tatran-Kolding.

 

A legutóbbi két idényben német kupa és szuperkupagyőztes Hamburg a BL előző szezonjában  a Veszprémhez hasonlóan  a legjobb nyolc közé jutott, korábban pedig kétszer volt elődöntős. A klub ebben az évadban már a legnagyobb magasságokat célozza, első körben mindenképpen szeretné megnyerni a csoportot, s ehhez már meg is tette a kezdőlépést: simán verte idegenben (26:30) a szintén nem éppen nyeretlen kétévesekből álló francia Montpelliert. A Veszprém is nyert az első fordulóban: Tatran-MKB 27:35.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!