Magyarpolány

2016.12.23. 21:30

Átérezték a csodát - Színdarabban elevenítették fel Jézus születését

Magyarpolány - A passió otthonában játszották el Jézus születésének történetét, a lelkes amatőrök melegséget varázsoltak a szívekbe.

Piltman-Horváth Barbara

A csípős idő ellenére gyűlt össze a falu apraja-nagyja, a szervezők gondoskodtak arról, hogy ne a fogvacogás, hanem a beszélgetés neszét lehessen hallani. Tűz mellett tárgyalták ki a falubeliek az élet nagy dolgait, miközben forralt bort, teát vagy forró csokit kortyolgattak.

A rendezvényt Grőber József, a település polgármesterének beszéde nyitotta meg. - A Jézus születésének előadása a Nemzeti Művelődési Intézet és Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház színésznője segítségével jött létre - mondta. - Ezzel az előadással kívánunk áldott karácsonyt, kívánom, hogy érezzék át a csodát és azt az örömöt, amit a pásztorok akkor éreztek, amikor megtudták, megszületett Jézus.

A magyarpolányi fiatalok és idősek örömmel fogtak össze Jézus születésének előadására
Fotó: Schedl Balázs

Az előadáson Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett. Kiemelte: karácsonykor mindenki hisz egy kicsit a csodában. - A karácsony nem csak egy piros betűs ünnep a naptárban. Talán ez az egyetlen olyan ünnep, amire négy héten át, az advent időszakában készülünk. A karácsony mindenkinek ünnep, ami beragyogja a hétköznapokat is. Magyarpolány pedig kuriózum a közösségi rendezvények terén, nemcsak a falubeliek, de még a megyéből, sőt, az ország távolabbi részéből is érkeznek ide - húzta alá az alelnök.

Az előadást mindenki áhítattal élvezte, kuncogtak az ízlésesen eldugott poénokon, végül vastapssal jutalmazták a színészeket. - Az előadók a passió szereplőgárdájából kerültek ki. A falubeliek örömmel vesznek részt ilyen rendezvényeken, akár szereplőként is - mondta a polgármester. - Gondoltuk, ha Magyarpolány nevét a passióval kötik össze, akkor Jézus születését is kötelességünk feldolgozni. Már gondolkozunk azon, hogy a mennybemenetelt hogyan lehetne színpadra állítani - tette hozzá nevetve Grőber József, aki láthatóan büszke volt az előadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!