Lovas

2017.03.08. 18:45

Farsangi vidámság Lovason fánkevő versennyel

Lovas - Március első hétvégéjén farsangi bált rendeztek a falubeli gyermekeknek, vetélkedőkkel, versenyekkel és zenével. A településen már évek óta fontos esemény a Lovas Jövőjéért Egyesület szervezésében a gyerekek jelmezbálja.

Szendi Péter

- Az idei eseményt is lázas készülődés előzte meg. Néhány éve már nemcsak az óvodások, iskolások varázsolnak jókedvet a faluház nagytermébe, hanem a szülők, a hozzátartozók és az egyesület önkéntesei. A leglelkesebbek mindig a legfiatalabb korosztályhoz tartozók, az óvodások és az alsó tagozatosok - nyilatkozta Horváth Ferenc, az egyesület elnöke.

A felnőttek a fánkevő versenyen próbálhatták ki magukat
Fotó: Szendi Péter

A fő attrakció minden évben a gyermekek jelmezes felvonulása. Sok ötletes maskarát láthattunk, a tíz legjobbat megjutalmazták, és minden résztvevő emléklapot kapott. A hangulat, a kacagás egyre fokozódott, ahogy a vidám játékok, versenyek egymást követték. Látszott a gyerekeken, hogy jól érezték magukat, és élvezték az est minden pillanatát. Még a felnőttek is kipróbálhatták magukat a fánkevő versenyben.

A rendezvény egész ideje alatt süteményeket, szendvicseket kóstolgatva, régen látott ismerősökkel beszélgetve, a szereplőket dicsérve várta mindenki a tombolasorsolást. Nagyon sok tombolatárgy talált gazdára, jó volt látni a boldog, nyertes gyermekarcokat.

A süteményeket az egyesület elnökségének egyes tagjai és a szülők hozták. A rendezvényt támogatta a helyi 12 borosgazda, akik a januári bormustrán vettek részt. Mindenki nyert valamit - ha tárgyat nem is, de vidám perceket biztosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!