Lombard Pápa

2012.09.11. 09:52

Kazahsztán után újra Pápán futballozik Goran Maric

Pápa - Féléves ázsiai kaland után augusztus végén tért vissza a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatához a gólérzékeny csatár, Goran Maric. A szerb-spanyol kettős állampolgárságú futballista korábbi, sárga-fekete mezben mutatott remek formáját ígéri a szurkolóknak a 2012/2013-as szezonra.

Polgár Tibor

- Hogy érzed magad ismét Pápán?

- Köszönöm szépen, kiválóan érzem magam a városban, hiszen visszakerültem a régi sikereim helyszínére, ahhoz a csapatomhoz, amelyiknek sokat köszönhetek - nyilatkozta lapunknak Goran Maric. - Kellemes emlékek és sok rúgott gól köt a Lombard Pápához, amelynek a tulajdonosával, Bíró Péterrel különösen jó viszonyt ápolok, így örömmel csatlakoztam ismét a régi-új társaimhoz.

- A téli átigazolási időszakban nagyon kapósnak bizonyultál, számos kérőd akadt, azonban meglepetésre Kazahsztánba szerződtél. Mi szólt az európai fül számára ismeretlenül csengő Zhetysu ajánlata mellett?

- Nincs mit takargatnom, bevallom, természetesen a pénz miatt igazoltam Kazahsztánba. A Zhetysu vezetősége egy anyagilag rendkívül kedvező szerződést kínált számomra, ezt a lehetőséget egyszerűen nem hagyhattam ki. Viszont hat hónap elteltével eléggé megváltoztak a viszonyok a kazah klubnál, ezért a klubváltás mellett döntöttem.

- Megbántad a féléves ázsiai kiruccanást?

- Nem, egyáltalán nem bántam meg a kazahsztáni légióskodást, mert mint mondtam, ezen időszak alatt kiemelkedő összeget kerestem. Abban a korban vagyok, hogy már a labdarúgó-pályafutásom utáni időre is gondolnom kell.

- Egyértelmű volt számodra, hogy Kazahsztánból újra a Lombardhoz vezet majd az utad? A pápaiakon kívül más klub is szeretett volna szerződtetni?

- Igen, két másik ajánlatom is volt: megkeresett egy klub a magyar élvonalból, és egy külföldi csapat is szívesen látott volna a keretében. Tisztában voltam a pápai helyzettel, tudtam, hogy itt ideálisak a körülmények, és persze a klubot is jól ismerem már. Örömmel írtam alá a 2+1 éves szerződésemet a Lombardhoz.

- Milyen erőben vagy jelenleg?

- Pillanatnyilag nem vagyok túl jó állapotban, mivel – az utolsó tíz napot leszámítva – két hónapig nem tudtam megfelelően edzeni. Igyekszem utolérni magamat, mindem erőmmel arra törekszem, hogy mielőbb formába lendüljek.

- Mit ígérsz a Lombard-szurkolóknak?

- A drukkereknek legalább annyi gólt ígérek, mint amennyit az előző pápai időszakom alatt szereztem, de persze nem bánnám, ha ezúttal azt a teljesítményt is túlszárnyalnám.

 

A válogatott mérkőzések miatti kéthetes bajnoki szünet remek lehetőséget biztosít Zsivóczky Gyulának, a Lombard Pápa régi-új vezetőedzőjének arra, hogy minél jobban megismerje a futballistáit, illetve a saját elképzeléseire formálja a csapatot. Az időközben lejátszott két Ligakupa-meccs is jól szolgálta a sárga-feketék felkészülését, akik szombaton Kecskeméten folytatják az élvonalbeli pontvadászatot. Jó hír a csapat háza táján, hogy a kupameccseken már pályára léphetett a súlyos sérülésből felépült Tóth Bence és Nagy Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!