Lóerő

2015.08.13. 16:51

Túl az ötödik "körön" a gokart verseny

Veszprém- Vasárnap rendezték a Veszprém GoKart idei ötödik háziversenyét, melyen ezúttal is több mint húszan álltak rajthoz.

Heffler Péter

A Házgyári úti bér gokart pályán három, plusz egy gyermek kategóriában mérhették össze vezetési tudásukat azok az elvetemült benzingőzőrültek, akik a kánikulában is a -mini- autóversenyzést választották. A huszonegy nevezőt a szervezők három kategóriában súlyuk alapján, míg a gyermekeket életkoruk alapján osztották be, akik a három gokarttal, háromszor nyolcperces etapokon igyekezhettek kihozni magukból és versenygépükből a legjobb köridőt.

Huszonegyen száguldoztak a gumik között a vasárnapi futamon (Fotó: Tüsy-fotó)

- A tapasztalat azt mutatja, hogy mindig valaki más nyeri az abszolút versenyt, ami egy szoros befutót fog előidézni a bajnokság végén. Ugye mindenki beül minden gokartba, melyeknek valamelyest eltérnek a beállításai egymástól, így azok vagy idomulnak, vagy teljesen ellentétesek éppen valakinek a vezetési stílusával - árulta el a versenyről Ifj. Mulicz László, társrendező SR Sportegyesület elnöke.

Az abszolút versenyben, akárcsak a kategóriákban ezredmásodpercek döntöttek ezúttal is, miszerint Pócsay Attila diadalmaskodott az abszolút első helyen, megelőzve Gáspár Eriket és Ender Martint a dobogón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!