Lóerő

2015.07.02. 08:54

Szlalom verseny a Bakonyban

Bakonyszentlászló – Szombaton rendezték a Bakony szlalom idei második fordulóját a település bányatelepének aszfaltos útjain.

Heffler Péter

A Bakony Rally Autósport Egyesület és a veszprémi SR Sport Egyesület rendezésében megtartott futam Bakonyszentlászlón egyben a Dunántúli Szlalom Kupa negyedik fordulója is volt, ahol szépszámú, százkilenc fős mezőny versenghetett kilenc kategóriában. A rendezők sokat foglalatoskodtak az előkészületekkel ez látszott mind a pálya kialakításában, mind a szervezettségben.

- Mindenhol lenyírtuk a füvet, megnyestük a fákat, bokrokat és lesöpörtük az utat ahol a versenyzők vagy nézők megfordulhattak így előkészítve egy remek szórakozást - mondta ifj. Mulicz László, az SR Sprt Egyesület elnöke.

- A versenyen is minden flottul zajlott, hiszen az élvezetes pályakialakításon percenkénti rajtoltatással szépen haladtak az események a nap folyamán. Mindenki megtalálta a saját szájízének való látványt, mindenki tudta a dolgát. A pályabírókon és rajtunk rendezőkön kívül a műszaki mentőnek volt néha vontatnivaló feladatuk, mikor elmértek egy-egy féktávot vagy kanyart és az autó nekicsúszott valamely természeti akadálynak, de személyi sérülés nem történt így az akadálymentesítés után hamar folytak az események tovább - árulta még el Mulicz László.

A veszprémi versenyzők közül Pathy László (Trabant hybrid), és Hock Tamás (Lada) szerzett első helyet. A szlalom versenyek kedvelőinek ugyan a következő futamra július végéig kell várni, ami a Veszprém Szlalom lesz, de addig sem leszünk benzingőzmentesek, hiszen következik a Veszprém Rali és a Veszprém gokart is dübörög tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!