Lóerő

2016.06.10. 19:55

Száguldozás a halálgömbben a maximális fordulatszámon működő láncfűrész körül

Alsóörs - Bármerre is nézünk, izgalmas trükkök és hajmeresztő mutatványok fogadnak idén is az Open Road Fest területén felállított mobil pályán.

Kekk Sára

Világszerte alig akad olyan motoros kaszkadőr, aki be mer gurulni a halálgömbbe, szám szerint tizennégy, akik közt csupán egyetlen magyar van: Gombos Attila. A rettenthetetlen kaszkadőr pontosan egy évtizede teszi kockára minden egyes fellépéssel az életét, hiszen egyetlen rossz mozdulat is végzetes lehet. A szédítő mutatványok már első pillantásra is lebilincselőek, néhány perc után pedig az ember képtelen elfordítani a fejét, mert a sosem látott show mágnesként vonzza a tekintetet és vérpezsdítő izgalmakkal bír. Így volt ez a fesztivál második napján is, hiszen szerda délután, mikor Attila, a halálgömb ura, begurult a vasszerkezetbe, mindenki szinte tátott szájjal figyelte hajmeresztő mutatványait.

A halálgömbben motorozik Gombos Attila a láncfűrész körül (Fotó: Balogh Ákos)

A mutatványát - amely a belépőt is jelentette számára a világ legmerészebb húsz motoros kaszkadőre közé - még a legkeményebb motorosok is a lélegzetüket visszafojtva figyelték. A rettenthetetlen kaszkadőr ugyanis hetven kilométeres sebességgel száguldozott vízszintesen, függőlegesen és egy tüzet okádó, maximális fordulatszámon üzemelő láncfűrész körül. A borzongató show csúcspontja mégis a csuklya volt, amit Attila könnyed mozdulattal húzott a bukósisakjára, majd tovább folytatta őrületes mutatványát.

Repül a levegőben Hujber Péter  (Fotó: Balogh Ákos)

Persze ezzel nem értek véget a hátborzongató produkciók, a fesztivál számos hasonlóval kecsegtet minden napra. A másik hajmeresztő mutatványokkal, tenyérizzasztó pillanatokkal és elképesztő látványvilággal kecsegtető program a freestyle motocross hazai nagyágyújának, Hujber Péternek a műsora volt. A kétszeres bajnok FMX-pilóta a műfaj születése óta foglalkozik a sportággal, és rövid idő alatt nemzetközi sikereket ért el vele, többek közt vendégszereplője volt a világhírű Nitro Circusnak. A különleges mobil pályán nem volt hiány az emelet magasnyi ugratásokból, a szaltókból és nyakatekert mozdulatokból, a bemelegítés után pedig jöhettek a nehézbombázók. A 20-25 méter hosszú, 10-12 méter magas ugratások látványa is hátborzongató volt, de a halál csókja vagy szupermen láttán egy emberként hördültek fel a nézők.

De nem csak a motorosok készültek trükkös szaltókkal és csonttörő mutatványokkal az idei fesztiválra. Az extrém sport minden szépségét és izgalmát ötvöző Gravity Academy a legjavát hozta el idén is páratlan mutatványainak, amelyek különlegessége abból fakad, hogy több, egészen pontosan három különböző, de egymáshoz mégis közel álló sportágat ötvöz látványos és egyedülálló módon. A speciálisan kialakított mobil pályarendszeren a srácok hajmeresztően trükköztek kerékpárral, egykerekűvel, valamint két lábon. A látvány rabul ejtette a motorokhoz szokott közönséget, hiszen az ugrások és trükkök kombinációja új dimenzióba repíti az extrém sport szerelmeseit, és feszegeti sportágak határait. A Jamrik András, Fábián Márk és Horgas Péter alkotta csapat ismét felpezsdítette az Open Road Fest egyébként sem unalmas mindennapjait.

Erdős Csaba kaszkadőr- műsora idén sem maradhatott el Alsóörsön (Fotó: Balogh Ákos)

Persze a hagyományoktól sem tér el a fesztivál, ugyanis Erdős Csaba tenyérizzasztó trükköket tartogató kaszkadőr- show-ja idén sem maradhatott el. Volt egykerekezés, vakon vezetés, gumifüstölés, fékcsikorgatós egykerekes megállások, minden, amit a kaszkadőrtől eddig láthatott a néző.

És amíg a földön Erdős Csaba elmaradhatatlan kaszkadőrshow-ja borzolja a kedélyeket, addig a levegőben a Guinness-rekorder Veres Zoltán hódítja majd meg az eget! A horizont királya, Veres Zoltán műrepülő pilóta, többszörös bajnok ugyanis nem akármilyen show-val készül az Open Road Festre. Az egyszerű dugóhúzók és spirálok csupán bemelegítésnek számítanak a fináléra! Érdemes lesz a fesztiválozóknak az égre szegezni tekintetüket, és megnézni elképesztő légcsavarjait szombaton fél hatkor az Open Road Fest felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!