Lóerő

2015.08.13. 16:51

Még elmaradt a bajnokavatás - A Klausz-Kecskeméti páros a hétvégén már a Kassa Ralin áll rajthoz

Pápa – Technikai okok miatt a Klausz Kristóf - Kecskeméti Balázs páros „csak” az abszolút hatodik helyen végzett az ausztriai Weiz Ralin, de a folytatást így is az élről várhatják.

Heffler Péter

A múlt hétvégén Ausztriában, a Weiz Ralin szerepelt Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs, ahol a Renault Clio R3-mal versenyző páros abban a tudatban állt rajthoz, hogyha dobogós helyezést érnek el, akkor osztrák bajnokként térhetnek haza. Rajtuk kívül álló okok miatt ez most nem sikerült, de ettől függetlenül irigylésre méltó pozícióból várhatják a folytatást.

A hétvégi kassai futamról egy jó versenyzéssel már a kétkerékmeghajtásúak bajnokaként térhet haza a Klausz-Kecskeméti páros. (Fotó: Kacsándi Norbert)

- Kisebb technikai problémákkal kezdődött a versenyünk, amik az első gyorsasági rajtja előtt derültek ki, így nem tudunk már hirtelen mit kezdeni ezekkel - kezdte Klausz Kristóf. - Megpróbáltunk elrajtolni, de már a második kilométernél láttuk, hogy így biztosan nem fogunk tudni végigmenni a négy gyorsaságin és sajnos ki kellett állnunk. A szervízbe visszaérve a szerelők egyből nekiláttak kideríteni, hogy mi lehet a probléma. Utólag aztán kiderült, hogy a motorvezérlő melegedett túl sokszor, és ez okozott gondokat. Egészen hajnali kettőig dolgoztak az autón, több szenzort is kicseréltek rajta, hogy másnap rajthoz tudjunk állni - árulta el a pápai pilóta, aki társával együtt a szuperrali szabályainak értelmében, a kihagyott gyorsaságik miatt négyszer ötperces büntetéssel kezdte a másnapot. - Az első pár gyorsaságin voltak problémáink a kuplunggal és csak önindítóval tudtunk elindulni a rajtoknál, így pár másodpercet ott hagytunk, de a nagy szervízben ezt is megcsináltuk. Aztán a második nap második felében már zavaró tényezők nélkül tudtunk versenyezni, és kategória első helyeket értünk el - tette hozzá Klausz Kristóf, aki a közel hatvanfős mezőnyben az abszolút hatodik helyre kormányozta be a Renault R3-at.

Klausz Kristóf (Fotó: Kacsándi Norbert)

A juniorértékelésben még így is sikerült felérniük az ötödik helyre, ami az újabb bajnoki pontokon túl a listavezető pozíciót megtartását jelentette a számukra. Kristóf legfeljebb azért mérgelődhetett, mert ha előrébb végeznek, akkor már bajnokként jöhettek volna haza Ausztriából. A döntés így az utolsó két fordulóra maradt. A technikai nehézségeket maguk mögött hagyva, a Renault-val máris új megmérettetés vár a Klausz-Kecskeméti párosra, hiszen a hétvégén a magyar bajnokság utolsó előtti futamán, a Kassa Ralin van jelenésük.

- Az elsődleges célunk a 2WD értékelésben a győzelem megszerzése lesz. Ehhez a Renault egy teljes revízión fog átesni, és mi is igyekszünk majd fizikálisan és szellemileg és a legjobb formánkat nyújtani. Nem akarom elkiabálni, de ha ez sikerül, akkor Kassán már magyar bajnokok lehetünk a kétkerekesek között - árulta még el a pápai versenyző.

 

A hétvégén már bajnokok lehetnek

- Bízunk benne, hogy most minden hiba kijött a Renault-n, ami csak kijöhetett és ezeket sikerült is teljesen helyrehozni. Ha hozzánk képest Borbás Szabolcs nem gyűjt hat pontnál többet a magyar-szlovák bajnokin, akkor a hétvégén már a magyar kétkerékmeghajtású mezőny bajnokaiként térhetünk haza - mondta Kecskeméti Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!