Lóerő

2015.05.28. 11:57

Életveszélyben a krosszmotorosok és a hegyi bringások?

Veszprém - Kifeszített drótkötélnek rohant egy krosszmotoros a közelmúltban és életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg - ezt lehet olvasni a közösségi oldalon.

Kovács Erika

Itt a jó idő, nemcsak az aszfalton, hanem terepen is egyre többen választják a motorozást. Rajtuk kívül a hegyi bringások is járják erdőt, mezőt, és nagy veszélyben lehetnek, ha nem kijelölt pályát választanak. Nemrég történt meg, hogy egy krosszmotoros láthatatlan drótkötélnek rohant, harmincöt öltéssel varrták össze a sebet a nyakán, amit a kötél ejtett rajta. Csonka Balázs ügyvéd az eset kapcsán lapunknak elmondta, nem lehet kifeszíteni még saját területen sem drótkötelet, ahol várható, hogy mások is járhatnak. Ha a kifeszített kötél balesetet okoz, súlyos testi sértésnek, illetve emberölési előkészületnek is minősülhet ez a szándék, és akár letöltendő szabadságvesztést is vonhat maga után. Ez alól még az sem mentesít, ha valaki figyelmeztető táblát tesz ki. A megoldás az lehet, ha távolról és sötétben is jól látható sorompót, gerendát helyeznek el adott területen, amely semmikképpen sem okozhat sérülést - szögezte le az ügyvéd.

A quados április 30-án töltötte fel a képét, őt is elkapta egy drótkötél, csúnyán megsérült a nyakán 
Fotó: Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!