Lóerő

2015.07.30. 14:57

A harmadik "kört" vették - Száznál több nevező, kétezernél több néző a szlalomversenyen

Veszprém – Ezúttal is nagy érdeklődés övezte a Veszprém Aréna parkolójában rendezett vasárnapi szlalomversenyt.

Heffler Péter

Vasárnap idén harmadszor rendeztek a Veszprém Aréna parkolójában szlalomversennyel egybekötött baleset-megelőzési nyílt napot.

A kedvező időjárásnak köszönhetően szinte teljesen megtelt a parkoló, tájékoztatta lapunkat a szervező SR Sport Egyesület és az Sz&T-T Rally Team. Nem csoda, hiszen a rendezők mindenkire gondoltak, így kicsik és nagyok is megtalálták a számukra érdekes programot. Így volt katasztrófavédelmis roncsvágási bemutató, kerékpáros pálya, illetve a rendőrség is készült KRESZ-feladatokkal.

Az abszolút elsőséget Kovács Szilárd szerezte meg a harmadik veszprémi futamon (Fotó: Horváth András)

A fő attrakciót természetesen a szlalomverseny jelentette, melyre százhuszonketten jelentkeztek. – A pálya ismét megizzasztotta a rajthoz álló pilótákat, ami abból is látszott, hogy a mezőny nagy részének az első köre hibás volt. A második-harmadik körre aztán memorizálták a hosszú pálya nyomvonalát, és az idő mellett a pontosságra is adtak a dobogó felé hajtók. Persze ezúttal is voltak, akiket ez hidegen hagyott, és csak a látványra, a gumifüstre és a nézők kiszolgálására autóztak – mondta ifj. Mulicz László, az egyik szervező, SR Sport Egyesület elnöke.

Az abszolút elsőséget Kovács Szilárd (BMW) szerezte meg, akit Bognár Martin és Lovász Róbert követett a do-bogón. – Elsősorban dunántúli és országos versenyeken szoktam indulni, amiknek a számát nagyban behatárolja a munkám – mondta Kovács Szilárd, aki a tavalyi országos bajnokságban abszolút negyedik helyezést ért el. – Nagyon meglepő volt számomra, hogy sikerült most első helyen végezni, hiszen új gumikkal indultam. Tényleg nem számítottam erre az eredményre – értékelt Kovács Szilárd.

További kategóriahelyezések: A1: Kandikó Ákos, Loksa Gábor, Horváth Ádám; A2: Meszes András, Szollár Norbert, Leitner Tamás; A3: Bognár Martin, Lovász Kornél, Osvázh Bence; Gokart: Badáczi Attila, Hege Barnabás, Őry Károly; Hátsó kerék-H1: Hock Tamás, Osváth Balázs, Ferenczy Máté; Hátsó kerék-H2: Lovász Róbert, Olasz Norbert, Ungvári Péter; Junior: Nagy Richárd, ifj. Jantó Attila, Jantó Dorina; Női: Szolga Edina, Szalkai Benigna, Németh Klaudia; N1: Bodor Balázs, ifj. Mulicz László, Bodor Szabolcs; N2:, Németh Szilárd, Szakonyi Gábor, Fogarasi Attila; N3: Ihász-Kovács Tamás, Orbán Sándor, Palkovics Péter; Proto: Kovács Szilárd, Pathy László, Balogh Tihamér.

 

Helyi versenyek

Az arénánál a következő verseny szeptember 20-án lesz, de addig is rendeznek Szentgotthárdon, illetve Bakonyszentlászlón is Dunántúli Szlalomkupa-futamot, adott tájékoztatást az SR Sport Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!