Litér

2015.07.05. 13:54

Szenior néptáncosok találkozója

Litér - A környékbeli csoportok mellett Budapestről és Székesfehérvárról is érkeztek csoportok a VI. Litéri Szenior Néptánctalálkozóra, amelyet a litéri közparkban tartottak a hétvégén.

Szabó Péter Dániel

- Éppen fél éve búcsúztattunk és temettünk. Édesanyám, Ertl Pálné, Marika néni temetésén Kuti József kecskeméti református lelkész búcsúztató beszédében hozzánk, litériekhez is szólt. Azt mondta: az a dolgunk, hogy amit tőle, rajta keresztül megtanultunk, azt gyakoroljuk, el ne felejtsük, s mindannyian továbbadjuk. Hát ezért vagyunk most is együtt itt Litéren, ennél jobb helyen nem is lehetünk - mondta el köszöntőjében Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Szedlák Attila, Litér polgármestere hozzátette, a település komoly kulturális örökséget kapott a tavaly elhunyt Marika néni révén.

A márkói Cserdülő Néptáncegyüttes tagjai gömöri táncokat adtak elő a VI. Litéri Szenior Néptánctalálkozón a közparkban
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Ezt az örökséget kötelességünk ápolni és építeni. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha egységesen beszélünk a Litéri Zöldág Kulturális Egyesületről. Egységesen a gyermek, az ifjúsági és a szenior táncegyüttesről is - mondta el a polgármester.

A folytatásban aztán a meghívott tánccsoportoké volt a főszerep. A márkói Cserdülő Néptáncegyüttes, a nemesvámosi Lencseszemek Asszonykör, a Berhida Táncegyüttes, a pétfürdői Muskátli Tánccsoport, a balatonalmádi Ringató Balaton Táncegyüttes és a házigazda litérieket tömörítő Szárazág Néptáncegyüttes mellett Budapestről a Jókai Néptánccsoport, a Koccintós Néptánccsoport és a Csepeli Öregtáncosok Együttese, Mórról az Ezerjó Forgatós Táncegyüttes, Székesfehérvárról pedig az Alba Regia Táncegyüttes csapata érkezett Litérre és lépett fel a közpark szabadtéri színpadán. A muzsikát ezúttal is Németh Dénes és zenekara biztosította.

Este a devecseri Fláre Beás együttes adott koncertet, majd a program jó hangulatú táncházzal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!