Laza

2011.06.04. 05:57

Önkéntesen a nemes célért

A veszprémi Kozmutza iskolába járó diákok és pedagógusok életét, mindennapjait szeretné megkönnyíteni a Várfok Alapítvány lelkes csapata.

Szabó Péter Dániel

A 2011. évi önkéntesek hete alkalmából az önkénteseket váró alapítvány június 6. és 11. között az intézmény udvarán a kerítést, valamint a kerti bútorokat fogja lecsiszolni és lefesteni, valamint a Táncsics szakközépiskola nebulóinak segítségével több kaput is kialakítanak majd.
- Közel félmillió forintos támogatást nyertünk el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány által kiírt pályázaton. Büszkén mondhatom, mintegy hatszáz pályázat közül a mi programunk lesz az egyik, amely az önkéntesség európai évében, a magyar EU-elnökség programjának keretében, nagy médianyilvánosság mellett valósulhat meg - mondja Janzsó Ádám irodavezető, aki hozzáteszi, a programba bárki bekapcsolódhat, bárki lehet önkéntes, mi több, várják is a jelentkezőket, akik vállalják, hogy segítenek a munkában.
 
- A hétfőtől szombatig tartó programon mindennap reggel nyolc és este hat óra közötti időpontokra várjuk a vállalkozó szellemű  önkénteseket a kisebb-nagyobb munkákra, akiknek lehetőségük lesz a sérült fiatalokkal is közösen dolgozni ezért a nemes célért. A program utolsó napján egy közös bográcsozással egybekötött beszélgetésen tudják majd a résztvevők az őket ért élményeket, hatásokat megosztani egymással - jegyezte meg Janzsó Ádám.
 
További információt a Várfok Alapítvány internetes honlapján találhat minden érdeklődő, itt lehet önkéntesnek is jelentkezni, de a szervezők szívesen vesznek minden további felajánlást is a programhoz, legyen az néhány palack ásványvíz, növények vagy épp fűmag a Kozmutza iskola udvarának szebbé tételéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!