Kultúra

2016.05.15. 09:57

Zénó és az űrlények - Premier a bábszínházban

Veszprém – Még az űrben is fontos a logikus gondolkodás – ebben Zénó kapitánynak a gyermekek is segítenek, hogy a küldetése sikeres legyen.

Kutasi Zsófia

Zénó, az űrállomás kapitánya fontos küldetést kap: egy robot alkatrészeit kell begyűjtenie a Zűrbolygón, mielőtt a gonosz Goblin megtalálja azokat. Segítőtársa Zita első tiszt és Fürge, az űrállatka. De a közönség soraiban ülő kis tudósokra is számíthat, hogy a küldetés sikeres legyen.

A Kabóca Bábszínház Zűrbolygó című előadása interaktív mese, melyben a szereplők egyszerű matematikai feladatok megoldására invitálják a gyermekeket. A kicsik így játszva megismerkedhetnek a számok világával; többek között a páros számokkal és az egyszerű összeadással, kivonással.


Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, a darab létrehozásának kiindulópontja a kérdés volt, hogyan lehet adott tanítási anyagot belecsempészni egy előadásba. Nagycsoportos óvodásoknak, kisiskolásoknak szól a Zűrbolygó, de minden korosztály élvezheti azt a rendkívül látványos színpadi megoldások miatt: kivetítve megelevenedik az űr, a különböző helyszínek így akár egyszerű díszlett mellett is színes és egyedi világot jelenítenek meg. A kellékek, díszletek szintén ötletesek, a bábok is remekül eltaláltak. Székely Andrea elmondta, a klasszikus technikákat alkalmazzák a bábok mozgatásához, a darab különlegességét a technikai megoldások adják, melyek új kihívást jelentettek; az előadásban például megjelenik egy drón is.

A darab írója és rendezője Harsányi Melinda, dramaturg Szántó Viktória, a tervező Bodnár Enikő, zeneszerző Szőke Kavinszki András. Játsszák Bandura Tibor, Benkő Zsuzsanna, Szilvai Balázs, valamint Nagy Krisztina vendég fellépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!