Kultúra

2016.10.26. 17:20

Vastag Tamás az Aidában - Francia énekes sztár lesz a színpadi partnere

A Franciaországban élő Stéphanie Schlesser és a veszprémi Vastag Tamás lesz a két főszereplője Elton John-Tim Rice Aida című musicaljének, amelynek bemutatója jövő nyáron, június 15-én lesz a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A rendező Pataki András, a koreográfus a szintén megyénkhez kötődő Szakál Attila.

Varga Róbert

A nemzetközileg is elismert énekesnő, Stéphanie Schlesser Belgiumban született. Édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi. Ő 18 évesen költözött Párizsba, mivel felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára, ahol évfolyam-elsőként diplomázott. Jelenleg énektanárnőként is dolgozik az akadémián. A diploma megszerzése után azonnal leszerződtették a Párizsi Notre-Dame című francia musical ázsiai turnéjára Fleur de Lys szerepére. A következő felkérés a Rómeó és Júlia musical volt, ahol Júliát játszotta ismét Dél-Koreában. Párizsba visszatérve a Madiba című, Nelson Mandela életéről szóló musicalben lépett fel, majd egy saint-tropez-i show-ban táncolt és énekelt. Jelenleg a Jégkirálynő című Disney-musical főszerepét próbálja.

Ahogy megfogalmazta: nagy megtiszteltetés és kihívás számára, hogy a magyar gyökereit erősítve magyarul énekelhet. Ezért is mondott örömmel igent a soproni meghívásnak. Ezt a szerepet még nem játszotta a pályafutása alatt. Szakál Attilával már dolgozott együtt a székesfehérvári színházban a SingSingSing show-ban. Vastag Tamással még nem énekelt együtt, csak a testvérével.

A nemzetközileg ismert és elismert énekesnő, Stéphanie Schlesser remek partnere lesz Vastag Tamásnak az előadásban
Fotó: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Radames szerepében Vastag Tamás látható az előadásban. Mint mondta: ez egész más feladat lesz számára, mint az eddigi soproni szerepei az Evitában vagy A báb-játékosban. Egy hadvezért kell megformálnia, s ez komoly fizikális felkészülést is igényel tőle, hogy külsőleg is hitelesen tudja megjeleníteni a figurát. Mindemellett a szerep belső mozgatórugóit, vívódásait, harcait, a szenvedélyek emócióit, a lélek mélységeit is szeretné megmutatni a színpadon. Egyfajta belső szembenállást kell megjelenítenie, ami mögött ott a társadalom elvárása, a szerelem, és ezek ütköztetése okozza a darabban a tragédiát.

A darab koreográfusa a veszprémi Szakál Attila, aki a 2007-es magyarországi, székesfehérvári ősbemutatónak volt a társkoreográfusa. A szakember szívéhez nőtt ez a musical, s nagyon örül annak, hogy most újból részese lehet a remekmű színre vitelének. Kiemelte azt, hogy a táncokban, a látványvilágban is szeretnék megmutatni az egyiptomi kultúrát, annak monumentalitását, hangulatát.

Az ő javaslatára került be a produkcióba címszereplőként a Franciaországban élő Stéphanie Schlesser, aki szerinte remek partnere lesz Vastag Tamásnak az előadásban, csakúgy, mint Füredi Nikolett és Szomor György is, akik szintén benne lesznek a produkcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!