Kultúra

2017.03.12. 16:31

Űrbéli kalandozás Chris Prattel és Jennifer Lawrence-szel

Alig lehet találni olyan hónapot egy évben, amikor ne lenne valamilyen látványos sci-fi a mozikban.

Vajda Georgina

A vizuális effekteken túl az Utazók című film azt is el tudja érni, hogy a megtekintése után komolyabban elgondolkodjunk a jövőnkkel kapcsolatban.

A csekély, de annál inkább jelentős szereplőgárdával forgatott mozgókép két fiatal szerelméről szól, akik egy űrhajón találkoznak. A galaxisban haladó hatalmas objektum egy másik bolygóra viszi az embereket, szám szerint ötezret, akik arra jelentkeztek, hogy egy jobb és fejlettebb élet reményében elkezdik új életüket az űr távoli pontján.

Jennifer Larence és Chris Pratt az Utazók című filmben Fotó: Wikipedia

A Jurassic Worldből is ismert Chris Pratt által alakított utas egy meghibásodás miatt kilencven évvel korábban ébred fel a hibernálás állapotából. Eleinte megpróbálja kiélvezni a luxusűrhajó minden szolgáltatását, később azonban szembesül az öregedés folyamatával. Magányában és kétségbe-esésében felébreszt egy női utast, akihez már első ránézésre romantikus szálak fűzik. A fiatal és sikeres újságírónő (Jennifer Lawrence) nem is sejti, milyen megpróbáltatások várnak rájuk a hajón.

Hazugságok, megértés, elfogadás és az egymás iránti hűség. Ezeket a fogalmakat dolgozza fel a látványos történet. Emellett a sablonosnak hitt romantikus szál mellett rámutat a jövő generációjának küldetésére, és megkérdőjelezi az öncélú, embercentrikus világképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!