Kultúra

2017.06.03. 14:05

Tüzes rajzok kaptak elismerést

SZOMBATHELY Két pályázatra érkezett több mint kétszáz gyerekrajzot állítottak ki az Aréna utcában, a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhelyen.

Bakos Ágnes

A kiállítás megnyitóján díjazták a legszebb pályamunkák alkotóit. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a nemzetközi, szlovén kiírásra 104 pályaművet küldtek gyerekek, az országos pályázatban pedig 143 pályamű között válogattak az ítészek. Az Országos Tűzmeg-előzési Bizottság idei kiírásának központi témája a tűzvédelem volt. Az iskolás pályázók között első lett Pék Regina, a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákja. Az első helyezése azt jelenti, hogy ő képviseli Vas megyét az országos pályázaton. Az óvodások munkáit külön értékelték: ott Pungor Bence rajza nyert a toronyi Csicsergő oviból.

Pék Regina díjnyertes munkáját küldik az országos versenyre

- Minden évben megérinti a tűzoltó kollégákat, ahogy a gyerekek látják és ábrázolják a munkájukat - mondta a díjátadó ünnepségen dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Az országos pályázaton kívül igaz ez a nemzetközi, muraszombati kiírásra is, ahol természeti katasztrófákról és veszélyes anyagokról alkothattak a gyerekek. Három korcsoportban hirdettek nyerteseket, vagyis három első helyezést osztottak, a nyertesek: Németh Petra, Edelényi Júlia és Kacsics Boglárka. Dr. Bognár Balázs vasi katasztrófavédelmi igazgató a szlovén pályázat kapcsán kiemelte, hogy egyre szorosabb a határ menti együttműködés, és átadta Martin Smodis, a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség vezetője üdvözletét az alkotóknak és tanáraiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!