Kultúra

2016.10.11. 10:30

Színházzá válik a Laczkó Dezső Múzeum

Veszprém – Fontos, hogy az egyetemisták is részt vegyenek a múzeumi eseményeken – mondta S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

Kutasi Zsófia

Az igazgató kifejtette, eddig több, az egyetemistákat megcélzó programokat tartottak, de nehezen tudták megmozdítani őket. Ezen a téren változást jelenthet az az együttműködési megállapodás, amely a Veszprémi Egyetemi Színpad és a Laczkó Dezső Múzeum között jött létre.

Fotó: Balogh Ákos

Ez alapján a múzeum helyszínt biztosít a társulat próbáinak és előadásainak, a színpad tagjai pedig több múzeumi rendezvény, többek között kiállítások, szaktárlatvezetések megrendezésébe bekapcsolódnak.  Első alkalommal a Pannon UniFest szervezésében a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó alkalmából válik színházzá a múzeum.

Az ősszel nyíló kiállítások kapcsán is több alkalommal mutatkoznak be a múzeumban a társulat tagjai, kapcsolódó performanszokkal és rövid előadásokkal.

A közelmúltban a színpadi társulat kereste fel az intézményt, miszerint művészeti tevékenységükkel bekapcsolódnának a múzeum mindennapjaiba. Halmay Gábortól, a Hallgatók a Művészetért Egyesület elnökétől, a Veszprémi Egyetemi Színpad fenntartójától megtudtuk, a Veszprémi Egyetemi Színpad elsődleges célja a Pannon Egyetem hallgatóinak lehetőséget nyújtani arra, hogy megismerkedhessenek a dráma világával, a színházi produkciók megvalósításának fázisaival. Emellett szeretnék, ha minél több művészeti ág egyesülne a létrehozott produkciókban. Az együttműködés a társulatnak bemutatkozási lehetőséget biztosít a város számára is fontos kulturális eseményeken, cél, hogy bekerüljenek Veszprém kulturális köztudatába.

S. dr. Perémi Ágota és Halmay Gábor egy évre szóló megállapodást írt alá, de hosszú távra tervezik az együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!