Kultúra

2015.08.28. 17:55

Köztereket díszítenek majd a vöröskő szobrok

Alsóörs - Tizennegyedik alkalommal szervezte meg a közelmúltban Both Gábor helyi borkereskedő, amatőr kőfaragó a nemzetközi kőszobrász- és alkotótábort, ezúttal a kikötőnél, igazi nyári témát alkalmazva.

Kovács Erika

Az alapötletet az adta, hogy az öntött műkő oroszlánok és kerti szökőkutak helyett bemutassuk, hogy természetes alapanyagokból, kézi munkával mi mindent lehet alkotni - érvelt a tábor mellett a főszervező.

Both Gábor maga is eszközt fogott, és Bacchusra emlékeztető alkotást faragott a Balaton-felvidéki permi vörös homokkőből. Alkotásának nagy sikere volt, hiszen a szőlő istenének egy szép mezítelen nő kínálta a gyümölcsöt. A köveket a művészeknek, illetve az amatőr alkotóknak Balatonalmádiból hozták ide, amihez házépítéseknél sikerült hozzájutniuk, mert bányászata már rég megszűnt.

Zbiskó László helyi lakosként vett részt a tábor programjain, épp egy skóciai kagylóformát farag
Fotó: Zwicker Tamás

Ez a kő kiváló kopás- és fagyálló, a művészek és amatőrök remekművei a balatoni település köztereit díszítik majd, ahogy az eddig is szokás volt minden esztendőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!