Kultúra

2016.02.23. 20:23

Hamarosan megnyit az óegyiptomi kiállítás

Pápa - A varázslatos ókori Egyiptom világába repíti vissza a látogatókat a Pápai Református Gyűjtemények újraálmodott tárlata, amely március negyedikén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Polgár Bettina

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az érdeklődők hamarosan a legmodernebb műtárgyvédelmi és múzeumpedagógiai követelményeknek megfelelő, impozáns körülmények közé kerülő óegyiptomi kiállítást tekinthetnek meg a nagy múltú Pápai Református Kollégium épületében.

A tárlat fő attrakcióját a több ezer éves koporsó, valamint a benne található múmia adja
Fotó: Polgár Tibor

A tárlat fő attrakcióját egy több ezer éves egyiptomi koporsó és a benne található múmia képezi, emellett pedig a Szépművészeti Múzeum is adott kölcsön az installációhoz a korszakból származó tárgyakat.

Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pápai Református Gyűjtemények múzeumpedagógusa a Naplónak nyilatkozva elmondta, a kiállítás megnyitásának előkészületei a célegyenesbe értek, már csak a grafikai elemek elhelyezése, továbbá a kiállítótér „felöltöztetése” van hátra. - A tárlathoz egy múzeumpedagógiai foglalkoztató is tartozik. Ennek bútorzata teljesen elkészült, megérkeztek az asztalok és a székek, így már csak az utolsó simítások vannak hátra - nyújtott betekintést az előkészületekbe Halászné Kapcsándi Szilvia. Hozzátette, a múzeumpedagógiai foglalkozásokat már most, a kiállításmegnyitó előtt is nagy érdeklődés övezi, hiszen előzetesen több iskolai csoport bejelentkezett hozzájuk.

A koporsó közel 3000 éves
Fotó: Polgár Tibor

A tárlat megnyitóját március 4-én, pénteken 18 órától tartják az óegyiptomi gyűjteménynek otthont adó pápai református gimnázium épületében. Itt Köntös László gyűjteményigazgató köszönti az egybegyűlteket, majd Liptay Éva, a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének vezetője - aki segédkezett a tárlat összeállításban - előadást tart. Ezt követően az érdeklődők megtekinthetik a kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!