Kultúra

2016.01.12. 17:16

Megrendezik az imahetet

Megyei körkép - Idén is megrendezik a keresztények egységéért létrehozott ökumenikus imahetet.

Balla Emőke

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa imahetet hirdet a Krisztus-hívők egységéért. A hét témáját a lettországi keresztények dolgozták ki, mottója „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!”.

Veszprémben január 17-én, vasárnap 17 órakor lesz az imahét nyitó alkalma a Szent Mihály-bazilikában, ahol Isó Zoltán evangélikus lelkész hirdeti Isten igéjét. Az ökumenikus imahét január 24-én 17 órakor a református nagytemplomban zárul Márfi Gyula veszprémi érsek szolgálatával. Az alkalmak mindennap délután öt órakor kezdődnek, más-más templomban.

Pápán január 18-ától, hétfőtől január 23-áig, szombatig tart az imahét. Hétfőn a Huszár-lakótelepi Helyőrségi Művelődési Házban Szakács Gergely lelkipásztor, kedden a Szent Anna római katolikus templomban Németh Katalin lelkipásztor, szerdán a római katolikus nagytemplomban Salgó Ferenc kanonok, plébános, csütörtökön az evangélikus templomban Megyesi Ferenc káplán, pénteken a Szent Benedek-templomban Boncz Zoltán lelkipásztor, szombaton a református templomban Szíjártó László plébános hirdeti Isten igéjét. Az alkalmak mindennap 17 órakor kezdődnek, a szombati program után mindenkit szeretetvendégségre várnak az Immánuel Közösségi Házban.

Balatonfüreden szintén hétfőtől szombatig tart az imahét, a programok naponta 17 órakor kezdődnek. Hétfőn a tihanyi apátsági templomba, kedden a balatonfüredi katolikus templomba, szerdán és csütörtökön a református templomba, pénteken és szombaton az evangélikus templomba várják a híveket, ahol az imahét úrvacsorai alkalommal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!