Kultúra

2017.06.07. 12:23

Egyedülálló kiállítás Magyarpolányban

Csodálatos, hogy kilenc művész és több kézműves él a közel 1300 lelkes településen - mondta Pintér Gyula, aki hét éve él feleségével kedvenc falujukban. A házaspár ötlete alapján született a kiállítás.

Penk Tímea

Helyi művészek és kézművesek állították ki alkotásaikat a tájházban. Csabai Tibor, Szegszárdy Ildikó és K. Takács Magdolna grafikái, Diénes Attila, Dienes Szilárd, Keresztes Tibor és Takács Viktória szobrai, Kinga Kára Diénes bőrképei és Kiss Miklós üveg alkotásai mellett kézművesek is bemutatkoztak.

A Lenvirág Szövőszakkör tagjai közül kiállított György Gyuláné, Kreiner Józsefné, Süveges Györgyné, valamint Kámi Éva szakkörvezető. Daragóné Gosztola Mónika textil, Király Lászlóné gyékény-nemez-csuhé alkotásait mutatta be. Ticzer Beáta, a népművészet ifjú mestere bőrműves termékeit vitte a kiállításra, Pintérné Kata bőr-nemez remekeivel gazdagította a tárlatot, amelyet K. Takács Magdolna állított össze.

Fotó: Csepi Anikó

Grőber József polgármester szerint nemcsak a megyében, hanem talán az országban is egyedülálló, hogy egy falu ilyen színvonalas kiállítást tud létrehozni. A polgármester büszke a közösségre, és megköszönte mindazok fáradozásait, akik részt vettek a falu művészeti életének színesítésében. A kiállítás megnyitóján fellépett a magyarpolányi nyugdíjas kórus Grőberné Adorján Renáta vezetésével, valamint Bugár Nándor és Pozsonyi Csenge hegedült. A településen élők művészetről szóló idézeteket adtak elő. A tárlat a Magyarpolányi Passió előadásainak a napján, június 9-én, 10-én, 16-án és 17-én tekinthető meg délután öt és este nyolc óra között a tájházban, csoportokat előzetes jelentkezés alapján más időpontban is fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!