Kultúra

2015.06.15. 13:15

Kisvárosi romantika a cipőspolcok között

Zirc - A Békefi Antal Városi Könyvtárban találkozott olvasóival Mail Karolin írónő a 86. Ünnepi Könyvhét alkalmából. Szakács Ildikó volt a beszélgetőtársa.

Civil Tudósítónktól

Mail Karolin csak az utóbbi években kezdett komolyabban foglalkozni az írással, de máris öt könyve jelent meg, s hamarosan nyomdába kerül a hatodik. A bakonyi városka egyik cipőüzletének vezetőjeként dolgozik, gyakran itt is szövődnek gondolatban regényeinek cselekményei. Romantikus történeteket ír, melyek csakúgy, mint a benne szereplők a képzelet szülöttei, csak a helyszínek valósak. Ezek pontos leírásához szakirodalmat is használ, és kizárólag könyvekből dolgozik, mert az internetet nem igazán szereti.

Karolin eddig megjelent regényeivel, kezében legutóbbi, történelmi vonatkozásokat is tartalmazó könyve

Egyre szélesedő olvasótáborában vannak, akik rajongásig szeretik a műveit, már előre érdeklődnek, hogy mikor lehet kézbe venni a következőt. Az ötödik, legutóbbi könyvének történelmi háttere is van, két család történetét ismerhetjük meg a második világháborútól kezdve az 1956-os eseményeken át.

Újabban novellákat is ír, amelyek elsősorban karácsonyi ihletésűek, és elképzelhető, hogy egyszer szintén sajtó alá lesznek rendezve. A családot is megajándékozza rövidebb történetekkel, versekkel, ezek általában különleges ünnepi alkalmakra készülnek, az unokák pedig a saját nevükkel találkozhatnak a szépirodalmi alkotásokban.

Mail Karolin kereskedelemmel foglalkozik, mégsem az a fontos számára, hogy mennyi fogy a könyveiből, hanem hogy az olvasók szeressék a regényeit, kikapcsolja őket egy kicsit, örömet, szép órákat tudjon nekik szerezni a mai rohanó világunkban.

Szerző: Kelemen Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!