Kultúra

2017.02.15. 18:20

Kiemelkedő előadások

Veszprém - Aki rendez, annak emberi sorsok fordulnak meg a keze alatt - vallja Vándorfi László színházalapító. A Pannon Várszínház igazgatója az elmúlt tizenöt év jelentős, nem csupán szakmai szempontból kiemelkedő eseményeire tekintett vissza a színház Pannon Egyetemen nyílt kiállítása alkalmából.

Leitner Vera

- Az egyetemen mindig törekedtünk rá, hogy lehetőséget biztosítsunk a színjátéknak, örömünkre egy eszten-deje a Veszprémi Egyetemi Színpad is újra lábra állt - mondta el a kiállítás megnyitóján Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kultúraszervező csoportjának kulturális referense, kiemelve, hogy a két intézmény a színházművészet szeretetében erősen kapcsolódik egymáshoz.

Az egyetem B és C épületének összekötő folyosóján, a közösségi térben nyílt kiállítás részeként az arra járók fotó-, illetve egy kihelyezett televízió révén videó-anyagokat tekinthetnek meg a Pannon Várszínház életéből. Géczi János író, költő, egyetemi docens a Pannon Várszínházban bemutatott Bunkerrajzoló alapjául szolgáló könyv írójaként került közelebb a színházhoz. A Pannon Várszínház társulatának előadása után sikerekről, vezetésről kérdezte a tizenöt éve színházat alapított Vándorfi Lászlót.

Vándorfi László színházigazgató és Géczi János író, költő, egyetemi docens a kiállításon beszélget
Fotó: Penovác Károly

- A szakmai és a közönségsiker együtt alkot valódi, nagy eredményt. Az a színház, amelyik csak a szakma számára készít előadást, az önmagában gyanús - véli Vándorfi László. Színházigazgatóként egyszerre pszichológus, pszichiáter, de olykor önmagát is gyógyítani kényszerül. - A színházala- pításhoz egy lidérces álom kell, amelyből az ember nem ébred fel - teszi hozzá nevetve.

Szerencsésnek érzi magát, több nagy színházi vezetővel is találkozhatott pályája során, akiktől rengeteget tanult. Az igazgató szerint csupán pénz és jó technikai felszereltség nem elég, a rendezés és főleg a színházalapítás is tapasztalatokat, elhivatottságot igényel, ő maga színészmúltjából származó ismereteinek köszöni mai, rendezői látásmódját.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!