Kiállítás nyílt Korzenszky Richárd munkáiból Balatonalmádiban

2017. augusztus 12., 12:54 szerző: Rieger Zsanett fotós: Penovác Károly
komment
Balatonalmádi – Pénteken nyílt kiállítás Korzenszky Richárd OSB tihanyi bencés perjel, fotóművész munkáiból a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kiállítást Szelényi Károly fotóművész nyitotta meg. Mint mondta, a természet rendjének számtalan megnyilvánulási formája van. Korzenszky Richárd sokat foglalkozik színtannal. A színek a fény szenvedései, törései, és a világosság és sötétség határán léteznek. Ezeket a változásokat, csodákat veszi fel a kamerájával, tette hozzá. Hétköznapok, ünnepek, emberek közötti kapcsolatok jelennek meg a fotókon. A színek változása az érzelmeinkre is hatással vannak, és Korzenszky Richárd kamerájával olyan üzeneteket rögzít, amiket egyedül nem vennénk észre, zárta gondolatait.

Az alkotó magáról megjegyezte: mikor kérdezik tőle, mit jelent számára a fotózás, hobbi ez vagy időtöltés, ő azt feleli, ez egy életforma számára. Bár nem tartja magát fotóművésznek, a fényképezőgép segíti őt, hogy ne csak nézzen, hanem lásson. Gimnazista korában kapta első gépét, amivel a fűszálak növekedését kezdte el fotózni. A megnyitón még közreműködött Kruppa – Jakab Éva népdalénekes.

A tárlat szeptember 7-ig tekinthető meg.

Rieger Zsanett

2017. augusztus 12., 12:54 szerző: Rieger Zsanett fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...