Kultúra

2017.01.17. 12:47

Képekbe zárt impressziók Várpalotán

Impressziók címmel nyílt kiállítása a napokban Stéger Ági várpalotai fotósnak a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

– Fényképeket készíteni a világ legjobb hobbija, hiszen nemcsak magunknak, hanem másoknak is örömet okozunk vele. Stéger Ági jól sikerült felvételeiről is sugárzik ez – mondta el az alkotót méltatva Szipál Péter fotóművész a városi könyvtárban nyílt tárlaton, amelyre sokan kíváncsiak voltak.

Szipál Péter fotóművész méltatta Stéger Ágit a tárlat megnyitóján

– Hosszas válogatás előzte meg a kiállítás létrejöttét, szerettem volna ugyanis sokszínű anyagot bemutatni. Színeiben ugyan nem, hiszen a képek jó része fekete-fehér, ám témáját tekintve kortárs tánc fotók éppúgy helyet kaptak a tárlaton, mint geometriai formákat vagy épp strukturált anyagfelületeket ábrázoló felvételek, de elkapott pillanatokat is láthatnak azok, akik ellátogatnak a könyvtárba. Megfigyelő típusú ember vagyok, ezért nagyon érdekelnek az apró részletek, amelyeket adott esetben üzenetet is hordozhatnak. Ezeket szeretném megmutatni a fényképeimen keresztül – mondta el kérdésünkre Stéger Ági, akinek fotósként a mostani volt a debütáló kiállítása.

Sokszínű képanyaggal mutatkozott be a közönségnek Stéger Ági fotós

Persze fotózással való kapcsolata régebbre datálódik, közel 10 esztendővel ezelőtt vásárolta ma is használt fényképezőgépét, s a várpalotai Hírcentrum Televízió szerkesztő-operatőreként napi szinten foglalkozik a kép-alkotással és -rögzítéssel. A fotózásban azonban csak az utóbbi egy-két évben, Mészáros Imre grafikusművész javaslatára kezdett komolyabban is elmerülni. Elvégzett egy budapesti fotósiskolát is, ahol több kortárs fotó-művész, többek között a kiállítását megnyitó Szipál Péter is tanította. Stéger Ági kiállítása február 11-ig látható a Krúdy Gyula Városi Könyvtár kamaragalériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!